Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Εγκαταστήστε παιχνίδια xbox 360 στόν εξωτερικό δίσκο σας.


Αν έχετε xbox 360 και δέν θέλετε να πληρώσετε ένα σωρό λεφτά για έναν αυθεντικό δίσκο για την κονσόλα σας, πλεόν υπάρχει λύση. Από το update της άνοιξης του 2010, μπορούμε πλέον να προσθέσουμε είτε ένα usb stick είτε κανονικό δίσκο στην κονσόλα μας, έτσι ώστε να μπορούμε να κατεβάζουμε ή να εγκαθιστούμε παιχνίδια.

Θα χρειαστείτε λοιπόν μια σύνδεση στο ίντερνετ και ένα καλώδιο ethernet, αν δέν έχετε συνδεθεί ποτέ στο xbox live. Πρίν συνδεθείτε στο xbox live,θα σας προτείνει να εγκαταστήσετε το τελευταίο update. Αυτό το update χρειαζόμαστε για να προσθέσουμε τον εξωτερικό δίσκο. Το update χωράει στην κάρτα μνήμης καθώς είναι γύρω στα 210mb. Άν δέν έχετε άλλο χώρο τότε καθαρίστε την κάρτα μνήμης. Μετά την εγκατάσταση του δίσκου θα έχετε αρκετό χώρο για τα save σας.

Η Microsoft με αυτο το update αφήνει περιθώριο μέχρι και 16Gb, για τον εξωτερικό δίσκο. Είναι μικρή η χωρητικότητα, αλλά είναι σίγουρα καλύτερο απο το τίποτα. Σε αυτό τον χώρο μπορείτε να εγκαταστήσετε δύο παιχνίδια, η να κατεβάσετε διάφορα παιχνίδια απο το live.

Οι επιλογές που έχουμε είναι δύο. Ή να αγοράσουμε ένα usb stick 16Gb και να το έχουμε γιαυτό τον σκοπό η να αφιερώσουμε κάποιο χώρο σε έναν εξωτερικό σκληρό. Αν προτιμήσετε την πρώτη εκδοχή τότε προτιμήστε τα Sandisk, καθώς φαίνονται να έχουν 100% συμβατότητα με το σύστημα.

Η δεύτερη λύση είναι πιο καλή καθώς οι περισσότεροι έχουμε κάποιο εξωτερικό δίσκο. Άν δέν υπάρχει εξωτερικό δίσκος, προτιμήστε την πρώτη λύση, καθώς οι θήκες μετατροπής τών δίσκων σε εξωτερικούς, είναι πιό ακριβές από τα στικάκια.

Να θυμάστε πάντα το όριο τών 16Gb, και να μήν το παρακάνετε, παίρνοντας τεράστιο δίσκο.

Αφού βάλουμε το update, θα πάμε στα system settings | memory και απο τα storage devices διαλέγουμε usb storage device.

Στήν περίπτωση που έχουμε κάποιο στικάκι, τότε θα διαλέξουμε configure now.
Στήν περίπτωση που θέλουμε να αφιερώσουμε κάποιο κομμάτι του δίσκου μας, διαλέγουμε customize. Από εκεί διαλέγουμε πόσο χώρο θέλουμε να δώσουμε απο τον δίσκο. Από τα 16Gb τα 512Mb δεσμεύονται απο το σύστημα και έτσι μένουμε με 15,5Gb για δική μας χρήση.

Υπάρχει ένα τεστ στην αρχή που μας πληροφορεί για το πόσο κατάλληλος είναι ο δίσκος μας για την κονσόλα. Αν σας βγάλει μήνυμα ότι μπορεί να έχετε προβλήματα, απλά αγνοήστε το.

To δοκίμασα με έναν Western Digital 160Gb o οποίος δέν είχε κανένα πρόβλημα παρά την προειδοποίηση.

H διαφορά που θα δείτε είναι μεγάλη,ειδικά αν έχετε την arcade edition και δεν έχετε αγοράσει κάποιο δίσκο. Αν μπορείτε να περιοριστείτε στα 16Gb, τότε είναι μια καλή και νόμιμη λύση.
 

Copyright © panosdk Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger