Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Ενσωματώστε υπότιτλους σε αρχεία βίντεο.


Σήμερα θα δούμε ένα τρόπο ώστε να έχουμε υπότιτλους σε dvd players που δέν υποστηρίζουν ελληνικά. Υπάρχει η λύση του να ξανακάνουμε κωδικοποίηση την ταινία και να προσθέσουμε τους υπότιτλους, αλλά είναι κάτι που παίρνει πολύ ώρα. Εκτός αυτού χάνουμε σε ποιότητα αφού ξανακωδικοποιούμε την ταινία.

Υπάρχει όμως ένα πρόγραμμα που μπορεί να μας φανεί χρήσιμο. Λέγεται AviAddXSub και είναι γραμμένο από Έλληνα προγραμματιστή. Το πρόγραμμα είναι δωρεάν και είναι αρκετά απλό. Λειτουργεί με .srt υπότιτλους αλλά περιέχει και ένα προγραμματάκι που μετατρέπει υπότιτλους .idx και .sub σε srt.

Πρίν το χρησιμοποιήσουμε καλό είναι να μετονομάσουμε το αρχείο τών υποτίτλων, όπως και το αρχείο τής ταινίας μας. Για παράδειγμα αν ή ταινία μας λέγεται "The Matrix Reloaded.avi" τότε μετονομάζουμε τους υπότιτλους της ταινίας ώς "The Matrix Reloaded.srt". Αφού μεταφέρετε βίντεο και υπότιτλους στον ίδιο φάκελο, τότε τρέξτε το πρόγραμμα και είστε έτοιμη για την μετατροπή.
Είτε φορτώσουμε τους υπότιτλους, είτε το βίντεο, το πρόγραμμα θα καταλάβει τι έχουμε δώσει για μετατροπή και θα τα μετατρέψει σωστά. Γιαυτό πρέπει να δώσουμε προσοχή στο προηγούμενο βήμα ώστε και τα δύο αρχεία να έχουν το ίδιο όνομα.

Η διαδικασία θα κρατήσει δύο λεπτά και το πρόγραμμα θα μας δώσει το καινούργιο αρχείο βίντεο με ενσωματωμένους τους υπότιτλους. Άν θέλετε να το φέρετε πιό πολύ στα μέτρα σας τότε τα επόμενα tabs του προγράμματος σας βοηθάνε να προσθέσετε και άλλους υπότιτλους, να αλλάξετε γραμματοσειρά ή μέγεθος και κάποιες άλλες ακόμα ρυθμίσεις για τον πώς θα εμφανίζονται οι υπότιτλοι.
Σε όσους θέλετε να το δοκιμάσετε σε κονσόλες, να σας πώ πώς δεν δουλεύει αυτή η λύση. Τό βίντεο παίζει φυσικά αφού το .dvix είναι ουσιαστικά avi, αλλά δέν υπάρχει τρόπος ώστε να διαλέξετε και να εμφανίσετε τους ενσωματωμένους υπότιτλους.

 

Copyright © panosdk Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger