Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Youtube - Crashcourse

Ένα πολύ ενδιαφέρον κανάλι ανακάλυψα πρόσφατα στο youtube. To Crashcourse περιέχει μαθήματα σε βίντεο για διάφορα και ενδιαφέροντα θέματα. Μπορείτε να παρακολουθήσετε θέματα όπως ψυχολογία, βιολογία, ανατομία, ιστορία κλπ. Παρόλο που στο blog ασχολούμαστε κυρίως με τους υπολογιστές, μας βοηθάει η πιο σφαιρική μάθηση η απλά έστω η περιέργεια για το πώς λειτουργούν τα πράγματα και σε κάποιες άλλες επιστήμες. Και δεν υπάρχει πιο ευκολοχώνευτος τρόπος να μάθουμε καινούργια πράγματα απο τα βίντεο του Crashcourse.

Τα βίντεο έχουν δημιουργηθεί με πολύ μαεστρία, είναι πολύ καλές παραγωγές και με πολύ καλά κείμενα που και στην ουσία μπαίνουν, αλλά είναι και παράλληλα ανάλαφρα. Οι δημιουργοί του καναλιού, έχουν πλήρως κατανοήσει τον στόχος τους και γιαυτό παράγουν βίντεο-μαθήματα που είναι μικρά σε διάρκεια και έχουν αρκετό χιούμορ, έτσι ώστε δύσκολα μπορεί να τα βαρεθεί κάποιος.
Αυτά είναι τα playlists που υπάρχουν μέχρι σήμερα. 
Όπως είπα και πρίν, η όλη παραγωγή είναι πολύ καλή και όπως θα διαπιστώσετε και εσείς, ελάχιστα κανάλια στο youtube μπορούν να προσφέρουν κάτι παρόμοιο. Ακόμα και τα online courses και ειδικά τα επι πληρωμή online courses, δεν είναι δουλεμένα τόσο καλά, όσο αυτή η σειρά. Βέβαια τα μαθήματα αυτά είναι για γενικές γνώσεις και όχι κάτι πιο ειδικό όπως είναι τα διάφορα courses απο πανεπιστήμια η από κάποιες άλλες εταιρίες που τα προσφέρουν.

Οπωσδήποτε λοιπόν τσεκάρετε το κανάλι του Crashcourse αν σας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο και το σημαντικότερο είναι αν μπορείτε, να κάνετε μια δωρεά στην σελίδα τους στο patreon. Τέτοιες προσπάθειες πρέπει να συνεχίσουν να είναι δωρεάν και προσβάσιμες απο όλο τον κόσμο.


 

Copyright © panosdk Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger