Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Πως να διορθώσουμε το Master Boot Record χωρίς το cd εγκατάστασης των Windows.

Για όσους απο εμάς δοκιμάζουμε συνεχώς διανομές Linux ο παρακάτω οδηγός είναι πραγματικά σωτήριος. Ιδιαίτερα αν έχετε κάποιο netbook και θα πρέπει κάθε φορά που θέλετε να επαναφέρετε το Master Boot Record, να φτιάχνετε ενα στικάκι με Windows. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος έτσι ώστε να μπορέσουμε να μπούμε στην κονσόλα διόρθωσης και να επαναφέρουμε το MBR σε Windows. Αλλά ευτυχώς υπάρχει και ευκολότερος τρόπος που μας γλιτώνει απο όλη αυτή την χρονοβόρα διαδικασία.

Αρχικά ανοίξτε τον υπολογιστή σας και από το Grub μενού επιλέξτε τo Windows partition για εκκίνηση. Απο τα Windows λοιπόν κατεβάζουμε το MbrFix που θα το βρούμε στο http://www.sysint.no/products/Download/tabid/536/language/en-US/Default.aspx. Το αποσυμπιέζουμε καλύτερα κατευθείαν στο C:. Στην συνέχεια ανοίγουμε ενα command prompt και πηγαίνουμε στο c:/mbrfix. Αφού είμαστε σε αυτό τον κατάλογο γράφουμε την εντολή mbrfix /drive 0 fixmbr /yes. Παρόλο που δεν βγάζει κάποιο μήνυμα το πρόγραμμα οτι όλα πήγαν καλά, το MBR έχει επανέλθει σε Windows κάτι που θα δείτε μόλις κάνετε επανεκκίνηση τον υπολογιστή σας.
Τόσο απλά λοιπόν χωρίς καν να χρειαστεί να βγούμε απο τα Windows επαναφέρουμε το MBR. Απο εκεί και πέρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο partition manager όπως το δωρεάν EaseUs για να μετατρέψετε τo ext4 και το swap partition σε ntfs και ίσως να τα ενώσετε όλα μαζί σε ένα μεγαλύτερο ή οτι άλλο θα προτιμήσετε.





 

Copyright © panosdk Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger