Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Gambas.Visual Basic για Linux


Αν προγραματίζετε στην Visual Basic και θέλετε να ασχοληθείτε και με το Linux,τότε μπορείτε να δοκιμάσετε τo Gambas. To Gambas είναι ένα περιβάλλον προγραμματισμού σε Basic. Ο δημιουργός του πήρε όλα τα καλά στοιχεία απο την Visual Basic και έφτιαξε αυτή την καινούργια διάλεκτο που την ονόμασε Gambas. Αν ψάχνετε για μια εύκολη γλώσσα προγραμματισμού ή θέλετε να μεταφέρετε τα Visual Basic προγράμματα σας στο Linux, το Gambas είναι για εσάς.

Μπορούμε να εγκαταστήσουμε το Gambas από το Software Center αναζητώντας την λέξη Gambas ή Gambas2. Η νεότερη έκδοση του προγράμματος είναι η 3.1.1 αλλά στο Software Center υπάρχει αυτή την στιγμή η 2.23. Αυτό πρός το παρών μικρή σημασία έχει. Μπορείτε να αναζητήσετε κάποιο PPA αν θέλετε την τελευταία έκδοση. Αλλά και με την 2.23 μπορούμε να μάθουμε κανονικά να προγραμματίζουμε.

Μεγάλη βοήθεια για τα πρώτα μας βήματα είναι το βιβλίο "A beginners guide to Gambas" το οποίο είναι δωρεάν. Το βιβλίο αυτό αρχίζει απο βασικές έννοιες προγραμματισμού και φτάνει μέχρι και σε προχωρημένα θέματα όπως αντικειμενοστραφή προγραμματισμό και βάσεις δεδομένων.

Όπως καταλαβαίνετε λόγο της ευκολίας που προσφέρει αυτό το περιβάλλον προγραμματισμού, η κοινότητα που συγκεντρώνει γύρω του είναι αρκετά μεγάλη. Μπορείτε να αναζητήσετε διάφορα φόρουμ για τις τυχόν ερωτήσεις που θα έχετε κατά την διάρκεια εκμάθησης αυτής της υπέροχης γλώσσας.





 

Copyright © panosdk Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger