Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Μετατροπή PDF σε EPUB.


Το epub είναι ένα φορμάτ που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι ebook readers. Άν έχετε κάποια τέτοια συσκευή, θα έχετε μπεί στον πειρασμό να μετατρέψετε τα pdf σας, σε αρχεία epub. Τα pdf δέν είναι τόσο καλά για διάβασμα, μίας και παράγουν στατικές εικόνες του βιβλίου. Με λίγα λόγια οπουδήποτε και να δούμε ένα pdf, τα περιεχόμενα του θα εμφανίζονται παντού με τον ίδιο τρόπο.

Το epub από την άλλη είναι φτιαγμένο ώστε να προσαρμόζεται ανάλογα με το μέγεθος της συσκευής που εμφανίζεται. Έτσι τα κείμενα είναι πάντα ευανάγνωστα και το σημαντικότερο είναι οτι πάντα χωράνε στην οθόνη μας.

Ίσως δυσκολευτείτε να βρείτε ένα καλό και δωρεάν πρόγραμμα για την μετατροπή. Δέν υπάρχουν πολλά δωρεάν προγράμματα και τα περισσότερα, δέν δουλεύουν σωστά. Μπορείτε όμως να κατεβάσετε το Calibre που είναι ένα πολύ καλό πρόγραμμα οργάνωσης και εμφάνισης ηλεκτρονικών βιβλίων. Υπάρχουν εκδόσεις για όλα τα λειτουργικά συστήματα.

Όταν ανοίξετε το πρόγραμμα με ένα απλό drag and drop, ρίξτε το pdf που θέλετε μέσα στο πρόγραμμα. Θα το αναγνωρίσει και θα εμφανίσει το εξώφυλλο του. Από εκεί και πέρα όπως θα δείτε στην παρακάτω φωτό, διαλέγετε μετατροπή και θα σας εμφανιστεί ένα παράθυρο με διάφορες ρυθμίσεις. Δέν χρειάζεται να αλλάξετε τίποτα απο όλα αυτά αν δέν ξέρετε. Απλά πατήστε οκ και περιμένετε να τελιώσει η μετατροπή. Θα βρείτε το καινούργιο αρχείο epub στον κατάλογο που κρατάει το πρόγραμμα τα βιβλία.Υποθέτω σε Windows θα το βρείτε στα documents/calibre library.



Τώρα μπορείτε να δοκιμάσετε το epub αρχείο στον ebook reader σας, για να δείτε το αποτέλεσμα.




 

Copyright © panosdk Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger