Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Pick of the week - Find And Run Robot


Υπάρχουν φορές που οι περιηγήσεις σε διάφορα μενού είναι χρονοβόρα και εκνευριστική διαδικασία. Πέραν από τις διάφορες συντομεύσεις που μπορούμε να έχουμε, όλα τα άλλα μας αρχεία και προγράμματα βρίσκονται κρυμμένα μέσα σε υποφάκελους φακέλων ή σε ατελείωτα μενού.

Μια λύση για αυτό το πρόβλημα δίνει το Find And Run Robot. Σε αυτού του είδους τα προγράμματα απλά πληκτρολογούμε το όνομα η μέρος του ονόματος του αρχείου ή του προγράμματος που θέλουμε να τρέξουμε. Το πρόγραμμα προτείνει κάποια αποτελέσματα και συνήθως το πρώτο είναι αυτό που ψάχνουμε. Πατώντας enter ανοίγουμε το αρχείο ή τρέχουμε το πρόγραμμα. Το δύσκολο σε αυτού του είδους τα προγράμματα είναι να εμφανίσει τα σωστά αποτελέσματα και το σημαντικότερο να τα εμφανίσει γρήγορα. Τα περισσότερα προγράμματα για να εμφανίζουν γρήγορα αποτελέσματα αφήνουν απ έξω την αναζήτηση αρχείων και εστιάζονται μόνο στο να βρίσκουν προγράμματα. Όποτε αν θέλετε να έχετε ένα πρόγραμμα που ψάχνει παντού για τα πάντα οι επιλογές μας μειώνονται.

Από τα προγράμματα που δοκίμασα, μόνο το Google Desktop και το FARR μπορούν να ψάχνουν παντού και να εμφανίζουν τα αποτελέσματα τους γρήγορα. Τo Google Desktop κάνει index τα περιεχόμενα του δίσκου μας. Αυτό βέβαια μας δίνει μεγαλύτερη ταχύτητα σε αποτελέσματα, αλλά τρώει περισσότερη μνήμη. Από την άλλη το FARR είναι διαθέσιμο απο την πρώτη στιγμή που το τρέχουμε, χωρίς να χρειάζεται να περιμένουμε μέχρι να τελειώσει το indexing όλου του δίσκου. Και είναι και ελαφρύ.

Για τις περισσότερες περιπτώσεις το FARR είναι η καλύτερη λύση. Σάν απλός χρήστης δέν χρειάστηκε ποτέ να περιμένω για ένα αποτέλεσμα και πάντα έβρισκα αυτό που ζητούσα. Το FARR έχει ένα σύστημα αυτόματης αξιολόγησης τών αποτελεσμάτων κάτι που το βοηθάει ώστε την επόμενη φορά, να μας εμφανίσει καλύτερα και πιο γρήγορα αποτελέσματα. Γενικά φαίνεται ένα πολύ καλά δουλεμένο πρόγραμμα με πολλές δυνατότητες και απορώ πώς παραμένει δωρεάν. Μήν ξεχάσετε να κοιτάξετε και τα add-ons του προγράμματος, γιατί υπάρχουν μερικά πολύ χρήσιμα.



 

Copyright © panosdk Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger