Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Pick of the week - Rainlendar

Για σήμερα έχουμε ενα απλό calendar προγραμματάκι που τρέχει μονίμως στο desktop μας. Σε αυτό το πρόγραμμα μπορούμε να καταχωρούμε τα events που μας ενδιαφέρουν αλλά και να έχουμε μια απλή todo list με τα πράγματα που θέλουμε να κάνουμε. Είναι αρκετά όμορφο και υποστηρίζει και skins αν τυχόν θέλετε να αλλάξετε την εμφανισή του. Τα παλίοτερα skins είναι σε zip μορφή ενώ τα καινούργια σε ευκολότερο φορμά όσο αναφορά την εγκατάσταση, r2skin.

Η lite έκδοση που βλέπουμε εδω δεν έχει δυνατότητα να συγχρονιστεί με το Google calendar. Αλλά υπάρχει κάποιος τρόπος να έχουμε συγχρονισμένα τα events μας και την λιστα todo.

Το πρόγραμμα δημιουργεί ενα αρχείο το default.ics όπου εκει κρατάει όλα τα δεδομένα απο τα διάφορα events και απο την todo list. Μπορούμε να αντιγράψουμε το αρχείο αυτο στο Dropbox και απο εκεί να έχουμε συγχρονισμένο το Rainlendar σε όλους τους υπολογιστές μας. Μπορείτε να δείτε αυτόν τον οδηγό για περισσότερα .

Το αρχείο βρίσκεται στο c:/users/username/.rainlendar2/ στα Windows και /home/username/.config/.rainlendar2 στο Linux. Στο Linux είναι κρυφό αρχείο οπότε πρέπει να ενεργοποιήσετε την επιλογή να βλέπετε κρυφά αρχεία.




 

Copyright © panosdk Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger