Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Πώς να βρίσκουμε σωστούς υπότιτλους στο Linux.

Ένας εύκολος τρόπος να βρίσκουμε αμέσως σωστούς υπότιτλους για τις ταινίες μας σε διανομές Linux, είναι το Subdownloader. Στην περίπτωση που δεν το έχετε βρεί, είναι ήδη έτοιμο για εγκατάσταση στον software manager που έχει η διανομή σας. Δεν έχετε παρά να το ψάξετε και να το εγκαταστήσετε. Είναι όμως τόσο καλό όσο παρόμοια προγράμματα τών Windows;

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε 3 λειτουργίες. Η μία είναι να διαλέξουμε κάποιο βίντεο η κάποιο φάκελο με πολλά βίντεο και να μας βρεί υπότιτλους για τα βίντεο αυτά. Η δεύτερη είναι για την περίπτωση που το πρόγραμμα μάλλον θα αποτύχει να βρεί κάτι και θα πρέπει να αναζητήσουμε για άλλους παρόμοιους υποτίτλους, με βάση το όνομα της ταινίας. Και η τρίτη είναι για όλους τους καλοθελητές που δημιουργούν και ανεβάζουν υπότιτλους.

Συνήθως η πρώτη λειτουργία είναι αυτή που θα χρειαστούμε οι περισσότεροι. Οι αναζητήσεις δεν γίνονται με βάση το όνομα, αλλά με βάση κάποιο 64bit string που το πρόγραμμα αναθέτει σε κάθε ταινία. Έτσι μπορείτε κάλλιστα να μετονομάσετε το βίντεο σας και να συνεχίσετε να βρίσκετε σωστούς υπότιτλους γιαυτό.

Και επειδή αυτά έχουν λίγη σημασία, το πρόγραμμα έχει ώς στόχο να βρίσκει απλά σωστούς υπότιτλους και αυτό πρέπει να κάνει καλά. Από την εμπειρία μου τις περισσότερες φορές το κάνει καλά. Αλλά όχι πάντα. Συνήθως στις γνωστές ταινίες και σειρές δεν θα έχουμε πρόβλημα. Βέβαια αναζητώντας υπότιτλους για την πρώτη σεζόν του breaking bad, βρήκα μόνο ένα αρχείο το οποίο ήταν εντελώς ασυγχρόνιστο. Αλλά σε άλλες γνωστές σειρές, δούλεψαν κανονικά. Στις περισσότερες ταινίες δεν είχα ιδιαίτερα προβλήματα. Σε κανα δυο τρείς απλά η μετάφραση τών υποτίτλων δεν ήταν και η καλύτερη.

Το πρόγραμμα κάνει αναζήτηση υποτίτλων μόνο απο το opensubtitles.org. Όπως ξέρετε υπάρχουν και άλλα αξιόλογα sites με καλους ελληνικούς υπότιτλους, που δυστυχώς δεν θα έχουμε πρόσβαση με αυτό το πρόγραμμα.

Τις περισσότερες φορές πάντως θα έχετε αυτό που ζητάτε. Στο Linux όπως ξέρετε δεν έχουμε και μεγάλο αριθμό επιλογών. Έτσι πρός το παρών το πρόγραμμα αρκεί για τις ανάγκες μου τουλάχιστον. Εναλλακτικά μπορείτε να δείτε τον smplayer που νομίζω οτι κάνει την ίδια δουλεία με αυτο το πρόγραμμα, η να βρείτε κάποιο add on για τον Vlc player.



 

Copyright © panosdk Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger