Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Pick of the week - Codeacademy.com

"Give a man a fish and you feed him for a day. Teach a man to fish and you feed him for a lifetime."

Σήμερα δεν έχω κάποιο δωρεάν πρόγραμμα να προτείνω, αλλά έχω κάτι καλύτερο. Δωρεάν μαθήματα προγραμματισμού. Ίσως οι περισσότεροι να νομίζετε οτι ο προγραμματισμός είναι για λίγους και οτι απαραίτητη προϋπόθεση για να ασχοληθεί κανείς, είναι να έχει γνώσεις σε προχωρημένα μαθηματικά. Η αλήθεια όμως δεν είναι αυτή. Ο καθένας μας μπορεί να μάθει μια γλώσσα προγραμματισμού. Κάνοντας ένα απλό μάθημα για 5 λεπτά θα δείτε πόσο εύκολος και διασκεδαστικός μπορεί να γίνει ο προγραμματισμός.

Το codeacademy έχοντας διδαχτεί απο παλιοτερες παρόμοιες προσπάθειες, έχει φτιάξει ενα φιλικό σύστημα εκμάθησης προγραμματισμού. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ενας internet browser και όρεξη για μάθηση. Τα μαθήματα γίνονται όλα στον browser, είναι διαδραστικά και δεν θα χρειαστεί να κατεβάσετε κάποιον μεταγλωττιστή η  να ψάχνετε σε διάφορα βιβλία προγραμματισμού.
Μετά απο ένα μάθημα, κέρδισα ήδη 4 badges.Αυτο και αν είναι πρόοδος!
Ενα σημαντικό στοιχείο είναι οτι μας επιβραβεύει για την προσπάθεια μας με διάφορα achievements σε κάθε μάθημα που ολοκληρώνουμε και έτσι νιώθουμε οτι προοδεύουμε. Επίσης υπάρχει και μια social πλατφόρμα με διάφορα groups που είναι εκεί για να μας βοηθήσουν στις απορίες μας ή να συζητήσουμε για οποιοδήποτε άλλο θέμα.
Αριστερά διαβάζουμε την άσκηση που πρέπει να ολοκληρώσουμε.
Δεξιά γράφουμε τον κώδικα της άσκησης και πατάμε Run.
Το πρόγραμμα θα μας ενημερώσει για το αν γράψαμε την σωστή απάντηση.

Για αρχή οι γλώσσες που διδάσκονται είναι γλώσσες που χρησιμοποιούνται για ιντερνετικές εφαρμογές και website. Έτσι προς το παρών θα βρούμε ολοκληρωμένα μαθήματα σε Html/Css,Javascript,Python και Ruby. Δέν ξέρω αν αργότερα επεκταθούν και σε άλλες γλώσσες.

Είναι πολύ καλή ευκαιρία λοιπόν να κάνετε τα πρώτα σας βήματα στο προγραμματισμό με το Codeacademy. Οταν πρωτοάρχισα τον προγραμματισμό έπρεπε να κάτσω με ένα βιβλίο και να απαντάω μόνος μου σε όποια απορία είχα. Το σημαντικότερο σε αυτή την προσπάθεια είναι οτι υπάρχει μια μεγάλη κοινότητα που είναι εκεί για συζήτηση και για λύσιμο αποριών και προβλημάτων.




 

Copyright © panosdk Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger