Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Μετατρέψτε τις φωτογραφίες σας σε digital σκίτσα πανεύκολα.


Είναι της μόδας διάφοροι χρήστες στο facebook, να ανεβάζουν φωτογραφίες τους που μοιάζουν σαν να είναι σκιτσαρισμένες απο κάποιο ζωγράφο.Υπάρχουν και κάποιες online εφαρμογές που μπορούμε να ανεβάζουμε την φωτογραφία μας και να μας στέλνουν έτοιμη την φωτογραφία μας σαν σκίτσο. Άντι να στέλνουμε την φωτογραφία μας δεξιά και αριστερά, μπορούμε με την βοήθεια ενός δωρεάν προγράμματος να την κάνουμε μόνοι μας.

Άν δέν έχετε ήδη το Paint.Net, κατεβάστε το από το http://www.getpaint.net/. Με αυτό το δωρεάν πρόγραμμα και με δύο κλίκ, θα μετατρέψουμε την φωτογραφία μας.

Πριν αρχίσουμε, η σημαντικότερη δουλεία που πρέπει να κάνουμε είναι να διαλέξουμε μια φωτογραφία μας.Φροντίστε αυτή η φωτογραφία να είναι καλά φωτισμένη, και παρατηρήστε τους τόνους που έχει το δέρμα σας.Καλό είναι να μην έχει πολλές αντιθέσεις και περίεργες σκιές και προσπαθήστε να είναι ομοιόμορφο. Όπως θα δείτε στο παράδειγμα ο φωτισμός πάνω στην κοπέλα είναι αρκετά ομοιόμορφος, κάτι που σημαίνει οτι δέν θα αφήσει σκοτεινά σημεία.

Αφού διαλέξουμε την φωτογραφία, απλά επιλέγουμε το εφέ Artistic | Pensil Sketch. Εδώ μπορούμε να ρυθμίσουμε το Pencil tip size, όπου είναι το πόσο λεπτομέρεια θα έχει το σκίτσο και το range που ρυθμίζει το πόσο "βάθος" θα ζωγραφίσει. Αν για παράδειγμα βγήκατε μπροστά από ένα τοίχο, μπορείτε να ρυθμίσετε ο τοίχος να μην ζωγραφιστεί. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να παίξετε με τις ρυθμίσεις και να βλέπετε απο την προεπισκόπιση το αποτέλεσμα.Για κάτι έντονο, και το range αλλά και το tip size θα πρέπει να έχουν αρκετά μεγάλες τιμές.
Και αυτό ήταν.Μπορείτε τώρα να εξάγετε την εικόνα σας και να την ανεβάσετε στο facebook.Αν θέλετε  μπορείτε να δοκιμάσετε και μερικά άλλα εφέ και να δείτε πώς μπορείτε να την κάνετε καλύτερη.
 

Copyright © panosdk Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger