Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Pick of the week - Paint .NET


To Paint.NET ξεκίνησε σαν μια δωρεάν και καλύτερη έκδοση του Ms paint, γραμμένο πάνω στο .net framework της Microsoft.Αν και απο την αρχή τράβηξε την προσοχή του κόσμου, κατάφερε να εξελιχθεί και να συναγωνίζεται, όχι το τραγικό Ms paint, αλλά το Photoshop και άλλα παρόμοια προγράμματα.


Αυτό που κατάφερε η Adobe με το Photoshop είναι να θέσει τα standards, σε ότι αφορά την επεξεργασία εικόνας.Και έτσι για να πετύχει πλέον ένα τέτοιο πρόγραμμα, πρέπει να "φέρνει" στο Photoshop.Έτσι ώστε να μπορεί ένας έμπειρος χρήστης να νιώσει σαν το σπίτι του, αλλά παράλληλα να μπορεί να εκτιμήσει και τις καινούργιες δυνατότητες του. Ένας απο τους σημαντικότερους λόγους  που αποτυγχάνει το Gimp, είναι οτι το γραφικό περιβάλλον του, δέν έχει και μεγάλη σχέση με το Photoshop.Και αυτό σημαίνει ότι κάποιος θα πρέπει να δαπανήσει περισσότερες ώρες στην εκμάθηση του, αν θέλει να αλλάξει εργαλείο.

Μόλις τρέξετε το πρόγραμμα λοιπόν θα βρεθείτε σε γνώριμο τόπο.Οι περισσότεροι χρήστες του Photoshop, το χρησιμοποιούν για βασικές δουλείες.Αυτές τις δουλείες, καλύπτει πλήρως το Paint.NET.Αν είστε γραφίστας και διαβάζετε το άρθρο, τότε είστε σε λάθος σημείο και μάλλον αυτό το πρόγραμμα δεν θα σας βοηθήσει.

Έχουμε λοιπόν δυνατότητα βασικής επεξεργασίας εικόνας,υποστήριξη layer, μερικά εφέ και υποστήριξη διαφόρων plug-in από την κοινότητα.
Άν είστε ανάμεσα από το Ms Paint και το Photoshop,δηλαδή αν θέλετε κάτι καλύτερο απο το MS Paint και κάτι ευκολότερο από το Photoshop, τότε θα πρέπει να το δοκιμάσετε.Για τις ανάγκες τών περισσότερων απο μας είναι το καλύτερο.Και όπως ξέρουμε δέν υπάρχει καλύτερη προσφορά απο την δωρεάν.



 

Copyright © panosdk Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger