Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Pick of the week - Kodu

Το Kodu είναι ένα ακόμα ενδιαφέρον πρόγραμμα από την Microsoft Research. Στόχος του είναι να μάθει σε παιδία κάθε ηλικίας να προγραμματίζουν παιχνίδια.Απο ότι έχω δεί μέχρι τώρα είναι μακράν το καλύτερο πρόγραμμα για να αρχίσει κάποιος να φτιάχνει παιχνίδια. Στα παιχνίδια, ο προγραμματιστής περιμένει την επιβράβευση του, με το να δεί κάτι όμορφο στην οθόνη. Αυτό όμως με τα κοινά προγράμματα ανάπτυξης παιχνιδιών, δεν έρχεται γρήγορα.Έτσι είναι πολύ εύκολο να τα παρατήσει κάποιος.

Με το Kodu τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.Τόσο ο σχεδιασμός, όσο και ο προγραμματισμός του παιχνιδιού, γίνονται τα ίδια ένα παιχνίδι.Η γλώσσα προγραμματισμού βασίζετε σε εικονίδια, κάτι που αποκτά νόημα όταν θές να προγραμματίσεις μια συμπεριφορά ενός στοιχείου του παιχνιδιού.

“ Έτσι προγραμματίζουμε το Kodu. ”

Το Kodu μπορεί να τρέξει στο pc μας, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις.Μπορούμε επίσης να το κατεβάσουμε από το Xbox Live για τήν κονσόλα μας.Όταν τελειώσουμε το δημιούργημά μας, μπορούμε να το μοιραστούμε με άλλους χρήστες Kodu στον κόσμο.

Στα ελάχιστα μειονεκτήματα βάζω το ότι δεν μπορείς να εξάγεις κάποιο εκτελέσιμο με το παιχνίδι σου, έτσι ώστε να το μοιραστείς με ανθρώπους που δέν έχουν το Kodu εγκατεστημένο. Θα μπορούσε επίσης να υπάρχει κάποιος τρόπος να εισάγουμε δικά μας μοντέλα στο πρόγραμμα.Άν και πιστεύω πώς αυτά είναι εκτός του σκοπού του προγράμματος, πραγματικά θα έκαναν περισσότερο κόσμο να ασχοληθεί με το πρόγραμμα.

“ Αυτός είναι ο level editor του προγράμματος. “

Κατεβάστε το Kodu.

 

Copyright © panosdk Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger