Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Macbuntu - Mac os x στα Ubuntu.

Το macbuntu είναι ενα open source πρόγραμμα, που μετατρέπει το γραφικό περιβάλλον τού ubuntu σε mac os x. Πολλές προσπάθειες έχουν γίνει κατα καιρούς για να μετατραπούν τα άλλα δύο λειτουργικά (κυρίως τα windows), εμφανισιακά σε mac os x, αλλά μέχρι τώρα κανένα δεν είχε επιτυχία.Τα πράγματα όμως αλλάζουν απο την στιγμή που βγήκε το macbuntu.

To macbuntu είναι ή πιο κοντινή εμπειρία που μπορείτε να έχετε με ενα περιβάλλον mac os x.Τώρα το γιατί θέλετε να έχετε τέτοια εμπειρία αυτό το αφήνω στο γούστο του καθενός.Πάντος αν δέν θέλετε να σπαταλήσετε αρκετά λεφτά για την αγορά ενός mac, και σας αρέσει η όλη αισθητική, τότε δέν χάνετε τίποτα να το δοκιμάσετε.

Αν έχετε ήδη εγκατεστημένα ubuntu ή κάποιο άλλο debian λειτουργικό τότε θα πρέπει να κατεβάσετε το πρόγραμμα.Αν δέν έχετε κάνει εγκατάσταση τότε μπορείτε να κατεβάσετε όλο το λειτουργικό σαν macbuntu.Που σημαίνει οτι είναι ήδη εγκατεστημένο το γραφικό περιβάλλον.Δέν υπάρχει καμία διαφορά στην εγκατάσταση σε σχέση με το ubuntu ή άλλα linux λειτουργικά.

Εκτός λοιπόν απο την εμφάνιση, προσθέτει το docky από την αρχή.Το docky είναι ένα πρόγραμμα που μοιάζει αρκετά με το dock τών mac και είναι αρκετά όμορφο και λειτουργικό.Επίσης υπάρχει και ο κλασσικός φάκελος applications των mac, που μέσα εκεί μπορούμε να βρούμε όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές μας.Βέβαια απο εκεί, στo mac os x, μπορούμε να κάνουμε και απεγκατάσταση προγραμμάτων, κάτι που εδώ δέν γίνετε.
 

Copyright © panosdk Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger