Τρίτη 7 Μαΐου 2013

3 εφαρμογές για το Reddit στο Android


Λοιπόν έκανα ένα πολύ σύντομο τέστ σε 3 εφαρμογές για να δώ ποιά προσφέρει την καλύτερη δωρεάν εμπειρία για το Reddit.com. Δεν ασχολήθηκα καθόλου με customisation από τα settings, απλά οτι προσφέρει η κάθε εφαρμογή από default. Πάνω κάτω οι εφαρμογές έχουν την ίδια λειτουργικότητα οπότε δεν υπάρχουν τόσες διαφορές. Κρίνω* τις εφαρμογές από το πόσο γρήγορα μπορεί κάποιος να έχει μια καλή εμπειρία και από το πόσο εύκολο είναι να την φέρει στα μέτρα του.

*Όλά αυτά σαν μια πρώτη ματία. Ίσως να έχασα κάποιες ρυθμίσεις ή να μην βρήκα κάποια πράγματα, αλλά το ζήτημα είναι να μην μας παίρνει μισή ώρα ώστε να φέρουμε μια εφαρμογή στα μέτρα μας.


Reddit Sync
Ξεκινάω με την χειρότερη επιλογή. Το Reddit Sync είναι περισσότερο για κινητά και όχι για tablets. Ο χώρος που δεσμέυει για τις διαφημίσεις είναι αρκετά μεγάλος και ενοχλητικός. Στην αρχή βλέπω και ένα εξτρα χώρο κάτω απο την διαφήμιση που κανονικά λέει οτι πρέπει να αγοράσουμε το πρόγραμμα για να μη δείχνει διαφημίσεις. Αυτό έκανε τον ελεύθερο χώρο ακόμα πιο μικρό.


Η γραμματοσειρά είναι πολύ μικρή όπως φαίνεται και στην εικόνα και δεν υπάρχουν ρυθμίσεις για να την αυξήσουμε.

Όταν ανοίγουμε κάποιο post τότε η οθόνη χωρίζετε στα δύο και εμφανίζει το θέμα που διαλέξαμε αλλά και τα θέματα στην σελίδα που είμασταν. Επίσης θυμάται ποιά θέματα έχουμε δεί πιο πρίν που είναι αρκετά βολικό.


Reddit is fun
Η εφαρμογή που έχω στο κινητό μου. Αρκετά καλή την χρησιμοποιώ τα τελευταία δύο χρόνια. Αλλά κάνει για tablet;

Για αρχή να πούμε το πιο σημαντικό στοιχείο μιας και θέλουμε την καλύτερη δυνατή δωρεάν εμπειρία. Οι διαφημίσεις είναι ενσωματωμένες σαν θέματα στις σελίδες και έτσι με το scrollaρισμα περνάνε χωρίς να ενοχλούν. Είναι ο καλύτερος λόγος που αξίζει κανείς να εγκαταστήσει την δωρεάν έκδοση αυτού του προγράμματος.


Υπάρχουν αρκετές ρυθμίσεις εδώ για να φέρουμε στα μέτρα μας το πρόγραμμα. Δύο themes σε λευκό και μαύρο και η επιλογή για dual pane(μοιράζει δηλαδή την οθόνη σε δύο μέρη. Ένα για τα θέματα στο sub reddit που είμαστε και ένα για το θέμα που επιλέξαμε.

Ένα μειονέκτημα είναι οτι απλά εμφανίζει τα θέματα που έχουμε επισκεφτεί με μοβ χρώμα. Κάτι που δέν διακρίνετε και τόσο καλά σε μικρές οθόνες.


Το Reddit is fun είναι μια από τις καλύτερες επιλογές αν θέλετε κάτι δωρεάν.

Bacon Reader
Εμφανισιακά η πιο ωραία εφαρμογή απο τις τρεις. Πολυ καλή δουλεία ώστε να αποδοθεί σωστά το reddit σε μια εφαρμογή που είναι περισσότερο κατάλληλη για tablets και όχι για κινητά. Φυσικά υπάρχει και πίο απλή εμφάνιση κατάλληλη για κινητά.


Μειονέκτημα και πάλι οι διαφημίσεις. Στο κάτω μέρος της οθόνης και πιάνουν κάποιο χώρο. Αν ακολουθούσαν το μοντέλο διαφήμισης του Reddit is Fun, τότε θα ήταν η καλύτερη εφαρμογή. Αλλά απο την άλλη ο σκοπός τον περισσότερων δωρεάν εφαρμογών στο Android, είναι να σε αναγκάσουν με κάποιο τρόπο να αγοράσεις την full έκδοση.

Έαν δεν σας πειράζουν οι διαφημίσεις το Bacon Reader είναι κατα τα άλλα η καλύτερη δωρεάν εφαρμογή για το Reddit.


 

Copyright © panosdk Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger