Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Metroclock


To Metroclock είναι ένα ρολόι τύπου Hud , για τα Windows.Είναι εμπνευσμένο από αυτό εδώ το πρόγραμμα http://factormystic.net/projects/gadgets/hud-time . Στόχος ήταν να μπορεί να αλλάζει χρώματα, να μπορεί να αλλάζει διαφάνεια και να είναι στα ελληνικά. Χρειάζεται το .net framework 2.0 για να τρέξει. Αυτό σημαίνει ότι αν κάνετε σωστά τις ενημερώσεις, θα  έχετε το .net framework ήδη εγκατεστημένο . Επίσης θα πρέπει να έχετε εγκατεστημένη την γραμματοσειρά Seqoe UI.
To Metroclock θα αρχίσει με τις default τιμές του. Δηλαδή 25% διαφάνεια, και άσπρο χρώμα γραμματοσειράς. Για μπείτε στις ρυθμίσεις θα πρέπει να κάνετε δεξί κλίκ πάνω στην ημέρα ή στην ώρα. Τότε εμφανίζετε το παράθυρο με τις ρυθμίσεις. Από εκεί μπορείτε να αλλάξετε και να αποθηκεύσετε τις επιλογές σας. Για να κλείσετε το πρόγραμμα κάντε την ίδια διαδικασία για να μπείτε στις ρυθμίσεις και μετά επιλέξτε «τερματισμός προγράμματος.
Ο κώδικας του προγράμματος υπάρχει στον ίδιο φάκελο με το εκτελέσιμο αρχείο. Για να επεξεργαστείτε τον κώδικα θα πρέπει να έχετε το visual studio 2008 ή νεότερο




(update)
Μια μικρή αναβάθμιση στο πρόγραμμα έτσι ώστε να δείχνει την θερμοκρασία απο την πόλη μας. Μπορούμε να αναζητήσουμε την πόλη μας, γράφοντας το ονομά της στα αγγλικά. Αναζητήστε πληροφορίες για το google weather api, αν δεν μπορείτε να βρείτε την πόλη σας.

Με διπλό κλίκ πάνω στην ώρα η στην ημέρα του προγράμματος, εμφανίζουμε τις ρυθμίσεις. Απο εκεί διαλέγουμε την πόλη μας, αν υπάρχει στο μενού ή γράφουμε το όνομα της δικής μας. Για να δείτε τις αλλαγές πατήστε αποθήκευση.


Download Metroclock 0.1
Download Metroclock 0.2




 

Copyright © panosdk Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger