Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

WebKit και Visual Basic



Όπως ξέρετε ο google chrome χρησιμοποιεί για το rendering τών σελίδων το WebKit. Και όπως θα έχετε διαπιστώσει είναι αρκετά γρήγορο, σε σχέση τουλάχιστον με τον intenet explorer. Ένα απο τα αγαπημένα projects όλων εμάς που σκαλίζουμε την visual basic είναι ένας internet browser. Αλλά όπως θα έχετε δει το control του internet explorer μας τα χαλάει λίγο. Μπορεί να είναι εύκολο στον προγραμματισμό, αλλά δυστυχώς δέν είναι καθόλου γρήγορο. Ο τρόπος να βάλουμε το WebKit στον δικό μας browser, ακούει στο όνομα WebKit.NET.Αφού το κατεβάσετε πάμε να δούμε λίγο πώς το βάζουμε στο πρόγραμμα μας.

Φτιάχνοντας ένα καινούργιο project στο visual studio, πάμε στο toolbox και πατάμε δεξί κλικ. Επιλέγουμε choose items... και μετά διαλέγουμε το αρχείο webkitbrowser.dll απο το bin του WebKit.NET-0.3.

Αφού τοποθετήσετε τον browser στην φόρμα σας ονομάστε τον ας πούμε webkit_browser. Και στο load της φόρμας γράψτε απλά

webkit_browser.navigate(“www.google.com”)

Πρίν το τρέξετε σώστε το πρόγραμμα κάπου και βάλτε τα περιεχόμενα του bin από το αρχείο που κατεβάσατε μέσα στα περιεχόμενα του δικού σας προγράμματος στο δίσκο. Αλλιώς θα προσπαθείτε άδικα. Κάνοντας αυτό μπορείτε να τρέξετε το πρόγραμμα σας. Από εκεί και πέρα με λίγη μελέτη μπορείτε σιγά σιγά να φτιάξετε ένα browser που θα αξίζει τον κόπο να κατεβάσει κάποιος και να ασχοληθεί.

Μια πολύ ωραία εφαρμογή να κάνετε είναι το παρακάτω πρόγραμμα που μας εμφανίζει 6 browsers με κάποια γνωστά sites σε mobile μορφή. Και όλα αυτά χωρίς μία γραμμή κώδικα. Βέβαια μπορεί να γίνει και καλύτερο και θα θελα πολύ να το αναπτύξω. Όπως θα δείτε και με 6 browsers το πρόγραμμα παραμένει αρκετά ελαφρύ.
 

Copyright © panosdk Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger