Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Pick of the week - Prey

Συνήθως πληρώνουμε αρκετά λεφτά για ένα καινούργιο laptop ή κινητό και το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι να το ξεχάσουμε κάπου ή να μας το κλέψουν. Αυτά τα πράγματα όμως συμβαίνουν αρκετά συχνά. Τόσο στα laptops αλλά πιο συχνά στα κινητά μας. Μπορούμε όμως να πάρουμε απο τώρα μια μικρή προφύλαξη, ώστε να μπορούμε αργότερα να βρούμε την κλεμμένη μας συσκευή.

Το πρόγραμμα που θα δούμε λέγετε Pray και δουλεία του είναι να μας στέλνει πληροφορίες, που θα μας βοηθήσουν να βρούμε την χαμένη μας συσκευή. Οι πληροφορίες που στέλνει είναι συνήθως η περιοχή που βρίσκεται η συσκευή μας, φωτογραφίες από webcam και screenshots. Για την περιοχή που είναι και το σημαντικότερο στοιχείο, είτε χρησιμοποιεί το gps της συσκευής, είτε wifi triangulation. Επίσης υπάρχει και η δυνατότητα να κλειδώσετε το λειτουργικό (για laptops) έτσι ώστε να μην μπορεί κάποιος άλλος να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα σας.

Υπάρχουν εκδόσεις για τα πιό γνωστά λειτουργικά, καθώς και κινητά με Ios και Android. Η υπηρεσία είναι δωρεάν. Αν θέλουμε βέβαια να χειριστούμε πολλές συσκευές, θα πρέπει να αγοράσουμε κάποιο προχωρημένο πακέτο του Prey. Μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα του Pray και να δείτε το σχετικό εισαγωγικό βίντεο για περισσότερες πληροφορίες.



 

Copyright © panosdk Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger