Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Pick of the week - SharpEnviro


Στήν περίπτωση που έχετε βαρεθεί να βλέπετε το ίδιο desktop κάθε μέρα και θέλετε μια αλλαγή, θα δούμε σήμερα ένα εναλλακτικό shell, για τα windows. To SharpEnviro είναι όμορφο, εύκολο στην χρήση και ελαφρύ στην μνήμη. Και το σημαντικότερο είναι οτι προσφέρει περισσότερες ευκολίες από το κλασσικό shell τών windows.

Μόλις το εγκαταστήσετε θα δείτε ένα περιβάλλον που μοιάζει αρκετά με τις εκδόσεις 2 του gnome. Από την αρχή υπάρχουν δύο μπάρες, κάτω και πάνω.Μπορείτε όμως να φτιάξετε καινούργιες ή να σβήσετε αυτές που υπάρχουν. Μια λέξη που χαρακτηρίζει αυτό το shell, είναι η παραμετροποίηση. Μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε και να το φέρετε ακριβώς στα μέτρα σας.

Υποστηρίζει virtual desktops, κάποια gadgets για το desktop, μετρητές για μνήμη,μπαταρία, cpu, κλπ.Rss reader, πρόγραμμα για σημειώσεις και γενικός όλα τίς στάνταρ δυνατότητες που περιμένετε από ένα σημερινό shell.
Εμφανισιακά μπορείτε επίσης να το φέρετε στα γούστα σας.Υπάρχουν κάποια έτοιμα themes, αλλά μπορείτε να φτιάξετε και το δικό σας, διαλέγοντας διάφορα skins για τις μπάρες, διαφορετικούς mouse pointers,εικονίδια κλπ.

Η κοινότητα δέν είναι μεγάλη και έτσι δέν θα βρείτε πολλά πράγματα εξτρά να κατεβάσετε. Αλλά είναι αρκετά αυτά που προσφέρει το πρόγραμμα με την εγκατάσταση. Το πρόγραμμα είναι αρκετά σταθερό και υπάρχει και η επιλογή να γίνει το μόνιμο shell στον υπολογιστή σας.Βέβαια οποιαδήποτε ώρα, μπορείτε να γυρίσετε στα κανονικά windows.
Γενικά αν σας αρέσει να σκαλίζετε, κατεβάστε το πρόγραμμα και φτιάξτε το desktop που θέλετε.Το μενού είναι πολύ απλό και δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου. Το πρόγραμμα είναι δωρεάν και μακάρι να προχωρήσει ώστε να δούμε περισσότερα πράγματα από αυτό.




 

Copyright © panosdk Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger