Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Pick of the week - All My Apps


Η Microsoft σχεδιάζει με τα Windows 8 να ανοίξει και ένα app store ώστε να κατεβάζουμε τα προγράμματα και τα παιχνίδια του υπολογιστή μας από εκεί. Άν βιάζεστε να πάρετε μια εμπειρία απο app store στα Windows, τότε περάστε απο μια βόλτα απο το allmyapps.com. Σίγουρα θα μείνετε παραπάνω από ευχαριστημένοι.

Το allmyapps είναι το πρώτο app store που υπάρχει για Windows. Παλιότερα είχα δεί και το Ninite που δέν ήταν ακριβώς app store, αλλά είχε αρκετές free εφαρμογές για εγκατάσταση.

Αφού λοιπόν συνδεθούμε και κατεβάσουμε τον client, βλέπουμε το κεντρικό μενού που έχει όλες τις applications χωρισμένες ανά κατηγορία. Αν έχετε ασχοληθεί με Linux διανομές, θυμηθείτε τα διάφορα software centers.Απο εδώ λοιπόν μπορείτε να ψάξετε να βρείτε δωρεάν, open source αλλά και εμπορικές εφαρμογές. Αν μη τι άλλο είναι ένας έξυπνος τρόπος να ανακαλύπτουμε καινούργια προγράμματα χωρίς να βολτάρουμε όλο το ίντερνετ και να χάνουμε χρόνο.
Ο client βρίσκει ποια προγράμματα απο αυτά υπάρχουν ήδη στον υπολογιστή μας και μας προτείνει updates,αν υπάρχουν. Και το σημαντικότερο βέβαια που ισχύει με όλα τα app stores είναι ότι μετά απο format ή άλλου προβλήματος, ο client ξέρει ποιες εφαρμογές είχαμε και τις βάζει αυτόματα. Απλή είναι και η εγκατάσταση και η απεγκατάσταση τών προγραμμάτων.Σε κάθε εφαρμογή υπάρχουν κριτικές απο ανθρώπους που χρησιμοποιούν την κάθε εφαρμογή. Τίποτα από αυτά δέν γίνεται για πρώτη φορά, αλλά ουσιαστικά μοιάζει σαν την πρώτη φορά, μιας και τα Windows είναι το λειτουργικό με το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά.

Και επειδή το σημαντικότερο σε ενα app store είναι οι εφαρμογές, η αλήθεια είναι οτι δέν τα περίμενα τόσο καλά τα πράγματα. Υπάρχουν πάρα πολλά προγράμματα σε όλες τις κατηγορίες.Δέν έχω ξαναδεί μεγαλύτερη συλλογή από προγράμματα που πραγματικά αξίζουν εγκατάσταση και οχι απλά crapware.Χωρίς να ξοδέψουμε τίποτα, μπορούμε να φτιάξουμε ένα σύστημα που καλύπτει σχεδόν τα πάντα.Περισσότερα θα δείτε μόνοι σας, καθώς ακόμα δεν έχω καταφέρει να δώ όλες τις εφαρμογές.Το σίγουρο είναι οτι όποια και να είναι τα ενδιαφέροντα σας, θα βρείτε εφαρμογές να εγκαταστήσετε.

Ειλικρινά δέν υπάρχει κάτι κακό σε αυτή την προσπάθεια. Είναι ένα app store που έλειπε από τα Windows. Η Microsoft απλά μένει πίσω για άλλη μια φορά, καθώς φαίνεται να απέχουμε ένα με δυό χρόνια από το δικό της app store. Το app store του Joli OS που είδαμε σε προηγούμενο άρθρο, είναι αστείο μπροστά σε αυτό. Γραφτείτε οπωσδήποτε, αξίζει πραγματικά.




 

Copyright © panosdk Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger