Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Pick of the week - CS50 OpenCourseWare


Πρίν απο κάποιο καιρό είχαμε δει τα μαθήματα computer science του MIT που είναι διαθέσιμα online, για όποιον ενδιαφέρεται να τα παρακολουθήσει. Σήμερα έχουμε κάτι αντίστοιχο, από το Harvard αυτή τη φορά.

Το CS50 είναι ένα από τα πιο γνωστά εισαγωγικά μαθήματα στην επιστήμη τών υπολογιστών. Είναι χωρισμένο σε δύο μέρη. Το πρώτο ασχολείται με τους υπολογιστές και μας μαθαίνει την γλώσσα C σαν πρώτη γλώσσα. Το δεύτερο ασχολείται με το ίντερνετ και κάνει και μια εισαγωγή σε γλώσσες προγραμματισμού που αφορούν αυτόν τον τομέα.

Νομίζω οτι είναι η καλύτερη εισαγωγή στην επιστήμη τών υπολογιστών. Παρόλο που η C μπορεί να μην σας αρέσει και να την βρίσκετε δύσκολη, υπάρχει αρκετή δόση καινούργιων πραγμάτων, που θα ωφελούσαν ακόμα και κάποιον που έχει παρακολουθήσει παρόμοια μαθήματα. Μεγάλο μέρος της επιτυχίας αυτού του μαθήματος, οφείλεται στον καθηγητή David Malan με τον ξεχωριστό τρόπο διδασκαλίας του. Επίσης υπάρχουν ξεχωριστά βίντεο για τα problem sets και τα sections.

Αν έχετε αποφασίσει να παρακολουθήσετε κάποια σειρά, προτιμήστε αυτή, μιας και είναι πιο πλούσια απο την αντίστοιχη του MIT. Μπορείτε να κατεβάσετε τα μαθήματα είτε απο το http://cs50.tv είτε απο το itunesU. To itunes U έχει πολλά μαθήματα open courseware, που μπορείτε να παρακολουθήσετε απο το σπίτι. Έχοντας το itunes και χωρίς απαραίτητα να έχετε μια συσκευή της Apple, μπορείτε να κατεβάσετε όλη την σειρά μαθημάτων του CS50.

Αλλιώς μπορείτε να κατεβάσετε τα μαθήματα από ftp,rss που θα βρείτε στην σελίδα http://cs50.tv.
 

Copyright © panosdk Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger