Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Pick of the week - MIT open courseware.


Αυτή την βδομάδα έχω κάτι πολύ ιδιαίτερο σαν πρόταση. Σε όσους λείπει η κατάλληλη εκπαίδευση πάνω σε ένα αντικείμενο, μπορείτε πλέον να παρακολουθείσετε τις online διαλέξεις του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης(MIT). Οι επιλογές είναι πραγματικά πάρα πολλές και καλύπτουν μαθήματα φυσικής, χημείας, μαθηματικών, αστρονομίας, πολιτικών επιστημών, μουσικής και θεάτρου και ένα σωρό άλλων αντικειμένων.

Για να είστε σε αυτό το blog μάλλον θα σας ενδιέφερε η επιστήμη υπολογιστών ( Electrical Engineering and Computer Science ). Απο εδώ μπορείτε να αρχίσετε στην εισαγωγική σειρά διαλέξεων Introduction to computer science and programming. Η σειρά αυτή διδάσκει προγραμματισμό με την python και δέν χρειάζεται να έχετε εμπειρία με άλλες γλώσσες.Οι διαλέξεις συνοδεύονται με κάποια τέστ και εργασίες καθώς και με τις λύσεις τους. Επίσης υπάρχουν οι σημειώσεις τών διαλέξεων για όσους ενδιαφέρονται.

Αυτή η προσπάθεια είναι μια τεράστια ευκαιρία για όλους εμάς, που μας δίνετε η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μαθήματα τα οποία διδάσκονται στο πιο γνωστό πανεπιστήμιο στον κόσμο.Αν έχετε την υπομονή και την θέληση να δεσμευτείτε για αρκετό καιρό, ώστε να πλουτίσετε τις γνώσεις σας πάνω σε αυτό που αγαπάτε, τότε η ευκαιρία υπάρχει και είναι δωρεάν. Μία βόλτα από την σελίδα του MIT θα σας πείσει.


Όλα τα μαθήματα : http://ocw.mit.edu/courses/


 

Copyright © panosdk Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger