Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Pick of the week - NEWS RSS Ticker


Σε μία παλιότερη διανομή linux, είχα βρεί ενα προγραμματάκι που διάβαζε Rss feeds και τα εμφάνιζε στην οθόνη σε scroll. Αν έχετε δεί ειδήσεις σε διάφορα κανάλια, θα έχετε προσέξει οτι περνάνε απο κάτω scroll με τις κυριότερες ειδήσεις ή μετοχές ή οτιδήποτε άλλο.

Άρχισα να το γράφω για windows, αλλά το παράτησα στην μέση.Χθές βρήκα ένα πρόγραμμα που είναι πολύ κοντά σε αυτό που ήθελα. Λέγεται News (Rss ticker) και υπάρχει σε εκδόσεις για windows και linux.To πρόγραμμα δέχεται τα rss feed που θέλουμε και τα εμφανίζει.Μπορούμε να του αλλάξουμε θέση, χρώματα και διαφάνεια και κάνοντας κλίκ πάνω σε μια είδηση, να την εμφανίσουμε στον browser μας.
Το μεγάλο μειονέκτημα του προγράμματος είναι οτι εμφανίζει ειδήσεις μόνο από ένα feed την φορά, μέχρι να διαλέξουμε το επόμενο και όχι απο όλα μαζί.Επικοινώνησα με τους developers του προγράμματος, για να σιγουρευτώ οτι είναι έτσι και μου απάντησαν οτι προς το παρών διαβάζει μόνο από ένα feed.Για περισσότερα feeds μπορούμε να τρέξουμε το πρόγραμμα πολλές φορές παράλληλα.

Μόλις το εγκαταστήσετε μην ξεχάσετε να γράψετε ποιό browser χρησιμοποιείτε. Εγώ το δοκίμασα σε ubuntu και το πρόγραμμα έβγαλε ένα λάθος στην αρχή ότι δέν μπορούσε να βρεί το αρχείο news_url_list. Οπότε δημιουργήστε ένα αρχείο κειμένου με αυτό το όνομα.

 

Copyright © panosdk Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger