Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Pick of the week - Evernote



Είχαμε μιλήσει λίγο στο παρελθόν για το Evernote και τις ευκολίες που προσφέρει στους ανθρώπους που κρατάνε σημειώσεις.Από τότε όμως το Evernote, έχει αλλάξει αρκετές εκδόσεις και έχει φτάσει στην έκδοση 4.1.Αυτό σημαίνει οτι πολλά άλλαξαν.

Το Evernote λοιπόν είναι ενα πρόγραμμα για την αποθήκευση των σημειώσεων μας στο ίντερνετ.Με τον καιρό άρχισε να γίνετε προσβάσιμο όχι μόνο από υπολογιστές, αλλά και κινητά και tablets.Αυτό σημαίνει οτι έχετε πρόσβαση στις σημειώσεις σας, όπου κι αν βρίσκεστε.

Το μεγάλο ατού του προγράμματος, είναι η αναζήτηση πληροφοριών ανάμεσα από τις σημειώσεις μας.Δεν γίνετε μόνο σε κείμενο αλλά και σε φωτογραφίες με την βοήθεια OCR τεχνολογίας.Για παράδειγμα αν έχω μια φωτογραφία που δείχνει έναν αριθμό τηλεφώνου και ένα όνομα, μπορώ γράφοντας το όνομα ή το τηλέφωνο στην αναζήτηση να βρώ την φωτογραφία και να διαβάσω τα υπόλοιπα στοιχεία.

Για τον υπολογιστή, μπορείτε να κατεβάσετε το πρόγραμμα της υπηρεσίας ή να διαχειριστείτε τις σημειώσεις σας μέσω του browser σας. Στήν σελίδα του Evernote θα βρείτε πληροφορίες για το πώς θα κατεβάσετε τα προγράμματα που αναλογούν στις συσκευές σας.


Μία ακόμα σημαντική και πάρα πολύ χρήσιμη δυνατότητα του προγράμματος είναι η επικόλληση κομματιών από σελίδες στο ίντερνετ ή και ακόμα ολόκληρων σελίδων.Το ενδιαφέρον σε αυτό είναι ότι τα αρχεία που επικολλούμε στις σημειώσεις μας κρατάνε τις εικόνες, αλλά και την διάταξη τους.Πιστεύω πως αν έχετε κάνει ποτέ επικόλληση ένα μέρος μιας ιστοσελίδας, θα καταλαβαίνετε για το τι μιλάω ακριβώς.

Το Evernote είναι δωρεάν για μεταφορά όγκου δεδομένων 60mb το μήνα.Που για σημειώσεις και φωτογραφίες, είναι υπέρ αρκετά Αν πάλι παράγετε περισσότερο απο 60mb το μήνα, τότε υπάρχει και η premium έκδοση επί πληρωμής για 1Gb το μήνα.Στην περίπτωση που μπερδευτήκατε, ο χώρος αποθήκευσής τών αρχείων σας δεν έχει όριο.Το όριο είναι ότι στον κάθε μήνα μπορείτε να ανεβάζετε μέχρι 60mb σημειώσεις.

 

Copyright © panosdk Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger