Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Απλός Rss Reader -Vb.NET (Μέρος 2ο)


Είχαμε δει στο πρώτο μέρος πώς να παίρνουμε εύκολα τα αποτελέσματα απο ένα rss, χωρίς να μπλέκουμε με πολύ προγραμματισμό. Τώρα θα εμφανίσουμε αυτά τα αποτελέσματα με κάποιο τρόπο στον χρήστη. Μπορείτε βέβαια απο εδώ και πέρα να κάνετε το δικό σας πρόγραμμα, αλλά για το παράδειγμα θα φτιάξουμε ένα πρόγραμμα που εμφανίζει τα πιο δημοφιλή άρθρα του digg.com.

To rss του digg.com είναι το http://feeds.digg.com/popular.rss, οπότε δέν έχουμε παρά να δημιουργήσουμε δύο πίνακες και να τους βάλουμε να είναι ίσοι με το αποτέλεσμα τών δυο functions. Δηλαδή:

Dim rss_titles_array as string()
Dim rss_links_array as string()


rss_titles_array = fetchRssTitles(“ http://feeds.digg.com/popular.rss“)
rss_links_array = fetchRssLinks(“ http://feeds.digg.com/popular.rss“)


Από εδώ και πέρα έχετε τους πίνακες που έχουν διάσταση όσο και τα άρθρα. Μπορείτε να τα εμφανίσετε γράφοντας ένα απλό for και να γεμίσετε ένα listbox ή κάτι παρόμοιο. Στο παράδειγμα τα εμφανίζω ένα ένα κάθε 5 δευτερόλεπτα και ο χρήστης κάνει κλίκ πάνω στόν τίτλο για να πάει στο άρθρο.

Κατεβάστε το παράδειγμα και δείτε τι περίπου γίνετε στον κώδικα.Ένα σημείο που πρέπει να προσέξετε είναι ότι, άν για παράδειγμα το σύνολο τών άρθρων είναι 40, τότε ο πίνακας σαν σύνολο( το rss_titles_array.GetUpperBound(0) δηλαδή ) θα είναι 39, μίας και οι πίνακες αρχίζουν απο το μηδέν. Άρα το σύνολο τών άρθρων είναι rss_titles_array.GetUpperBound + 1. Η αλλιώς πάρτε το κατευθείαν απο την μεταβλητή της module, rss_titles_counter.

Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα. Δείτε τον κώδικα στο παράδειγμα.Είναι μια καλή αρχή για να κάνετε κάτι πιο προχωρημένο.

Κατεβάστε τον κώδικα και το πρόγραμμα από εδώ.


Το πρόγραμμα Diggy εμφανίζει τα πio δημοφιλή άρθρα του digg.com .
 

Copyright © panosdk Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger