Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

inpaint = μαγεία

Συνήθως δεν προτείνω προγράμματα. Προσπαθώ όταν έχω να προτείνω κάτι να είναι πράγματι αξιόλογο και χρήσιμο,γιατί πολύ σπάνια θα αγοράσουμε κάτι. Εδώ όμως μιλάμε για κάτι πραγματικά... μαγικό. Ειδικά για τους ανθρώπους που ασχολούνται με φωτογραφία και με το photoshop. Επιμένω λίγο με την τιμή γιατί είναι πολύ φθηνό. Με 26 euro νομίζω οτι τελικά θα αποφασίσετε να το αγοράσετε.

Ας πάμε στο ζουμί λοιπόν.Είναι πάρα πολλές οι φορές που θα χρειαστεί να βγάλετε ένα αντικείμενο απο μια φωτογραφία.Τα παραδείγματα είναι πολλά και πιστεύω οτι λίγο πολύ σε όλους μας έχει τύχει αυτή η ιστορία.Το κακό είναι οτι είναι μια χρονοβόρα διαδικασία που μπορεί να μην φέρει και τόσο καλά αποτελέσματα. Αυτό αναλαμβάνει να κάνει όσο καλύτερα γίνετε το inpaint. Όπως θα δείτε προσπαθεί παίρνοντας γειτονικά πίξελ να συμπληρώσει το κενό της εικόνας, έτσι ώστε να φανεί ομοιόμορφο το background. Θα καταλάβετε απο το παρακάτω παράδειγμα.


Εδώ είναι η αρχική μας εικόνα.


Επιλέγουμε το σημείο που θέλουμε να κόψουμε.


Και το αποτέλεσμα!


Στην περίπτωση που θέλουμε να σβήσουμε μεγάλη επιφάνεια, όπως ο τρούλος εδώ, κάντε το τμηματικά.Γιατί όπως είπαμε γεμίζει με γειτονικά pixel.Και έτσι το αποτέλεσμα μπορεί να μην βγεί όπως το θέλαμε.

Μπορείτε να το κατεβάσετε απο εδώ.
 

Copyright © panosdk Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger