Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Revolution studio


Πριν αρκετό καιρό είχα ακούσει για το Revolution Studio.Είχα ασχοληθεί με το Mac os X και έψαχνα να βρώ ένα τρόπο να έχω κάτι σαν visual basic σε mac. Οπότε ψάχνοντας για μια καλή λύση βλέπω κάπου για το περιβάλλον του revolution media που μπορεί να κάνει εφαρμογές για web με ευκολία. Δηλαδή όχι με δύσκολη γλώσσα προγραμματισμού.Έτσι λοιπόν κατέβασα το revolution studio που μοιάζει πολύ με το visual studio στο σκεπτικό οτι μπορεί να παράγει εφαρμογές windows και web.Πρίν συνεχίσουμε να πώ οτι το revolution media είναι εντελώς δωρεάν.

Έχω λοιπόν 2 μέρες που το δουλεύω οπότε δέν μπορώ να κρίνω πραγματικά τις δυνατότητες του. Για να αρχίσουμε απο κάπου, να πώ οτι τα εργαλεία που προσφέρει για την κατασκεύη της φόρμας, είναι σαφώς καλύτερα απο το visual studio ή απο την realbasic. Περισσότερες επιλογές ειδικά σε θέματα γραφικών. Αρχίζει και θυμίζει λίγο photoshop και οχι κλασσικό ide απο γλώσσα προγραμματισμού.
Το επόμενο θέμα που πρέπει να σταθούμε είναι το cross platform. Ω, ναι! Μπορείτε να παράγετε εφαρμογές για windows,mac os,linux. Ειδικά για ανθρώπους που πουλάνε εφαρμογές αυτό είναι ότι καλύτερο γιατί με ένα μόνο κώδικα έχεις και τα τρία λειτουργικά χωρίς αλλαγές.

Και μια που μιλάμε για κώδικα πάμε στο τρίτο θέμα που είναι η γλώσσα προγραμματισμού που έχει. Λέγεται transcript και μοιάζει πιο πολύ σε ψευδοκώδικα παρά σε κανονική γλώσσα. Έχω γράψει ένα μικρό παράδειγμα και θα καταλάβετε τι εννοώ. Ουσιαστικά είναι απλές προτάσεις στα αγγλικά που βγάζουν νόημα.Αυτό ίσως να φαίνεται εύκολο σαν ιδέα αλλά δέν ξέρω τελικά πόσο βοηθάει κάποιον που έχει μάθει κανονικές γλώσσες προγραμματισμού.Πριν κλείσω με την μικρή παρουσίαση θέλω να πώ πώς αν σας ενδιαφέρει να φτιάξετε κάτι γρήγορο σαν πρότυπο ή αν είστε σαν και μένα ένας απλός άνθρωπος που κάνει το χόμπυ του, τότε θα δείτε τρομερά αποτελέσματα με αυτο το εργαλείο.


Το πρόγραμμα που θα δούμε είναι απλό και καθαρά για να δείτε πώς λειτουργεί το revolution studio. Θα κάνουμε έναν απλό μετατροπέα απο δολάρια σε ευρό. Θα μας ρωτάει με ένα input box να δώσουμε το ποσό σε δολάρια .Θα κάνει την μετατροπή και θα βγάζει σε ένα label το ποσό σε ευρο.
Στην εικόνα βλέπετε τον κώδικα του προγράμματος.

Το ask εμφανίζει ενα input box. Μετά του λέμε βάλε το it στην μεταβλητή usd_val. Το it είναι μια default μεταβλητή που κρατάει πάντα το αποτέλεσμα του input box. H usd_val είναι μια δικία μου μεταβλητή που θα κρατήσει αυτό που έχει η it. Κοιτάξτε λίγο πόσο καλά διαβάζετε ο κώδικας αυτός.
Ρώτα
Βάλτο στην usd_val
Βάλε την usd_val επι το 0,670803 (που είναι η τιμή του δολαρίου) στο result_val
...
Δηλαδή εαν ξέρετε αγγλικά αυτό είναι πιο κοντά σε ψευδοκώδικα παρά σε γλώσσα.
Στο τέλος επιλέγουμε για ποιό λειτουργικό θέλουμε να το κάνουμε compile.Και αυτο ήταν

Κατεβάστε το παράδειγμα.

Αν σας ενδιαφέρει να συνεχίσετε με το revstudio τότε τσεκάρετε το παρακάτω λίνκ για να βρείτε έναν πολυ καλό οδηγό που θα σας βοηθήσει να μάθετε καλά την γλώσσα transcript.Και ένα δικό μου mirror σε περίπτωση που είναι πεσμένος ο σέρβερ.
 

Copyright © panosdk Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger