Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Pick of the week - Eldy


Λοιπόν, το Eldy είναι ένα πρόγραμμα που προσπαθεί να κάνει την χρήση του υπολογιστή λίγο πιο εύκολη, για τους ανθρώπους που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να μάθουν τα βασικά.Μου άρεσε παρά πολύ μιας και στο παρελθόν, είχα κάνει και γω κάτι παρόμοιο, για να βοηθήσω τον πατέρα μου να χρησιμοποιεί τον υπολογιστή του.


Η εφαρμογή είναι δωρεάν και υπάρχει σε εκδόσεις για τα τρία γνωστά λειτουργικά συστήματα, καθώς και σε 22 γλώσσες.Φυσικά υπάρχει μετάφραση και στα ελληνικά.

Παρόλο που βασίζετε σε διάφορες μελέτες που έγιναν για την χρήση του υπολογιστή από μεγαλύτερους ανθρώπους, έχει ορισμένες ατέλειες.Αλλά νομίζω οτι τον στόχο του τον πετυχαίνει μιάς και είναι αρκετά εύκολο στην χρήση.

Δέν έχουμε παρά να διαλέξουμε τα ελληνικά απο το μενού.


Πρέπει να φτιάξουμε ένα λογαριασμό για να χρησιμοποιήσουμε το Eldy.


Εδώ είναι το βασικό μενού του Eldy(Πλατεία).


Και ο internet browser.


Εδώ είναι μια υπηρεσία streaming videο, με κάποια κανάλια.Προς το παρών δεν υπάρχει 
κάτι ενδιαφέρον.



Αν νομίζετε οτι χρειάζεστε ένα τέτοιο πρόγραμμα καλό είναι να το τσεκάρετε.Το μόνο σοβαρό αρνητικό που βρήκα, είναι οτι ο browser δεν έχει ένα εύκολο τρόπο ώστε να κάνεις search με μια μηχανή αναζήτησης.Πιστεύω οτι ο Google Chrome είναι πιό εύκολος από αυτόν.Και μίας και ο Chromium είναι και open source,ίσως θα έπρεπε να σκεφτούν να αντικαταστήσουν αυτόν που υπάρχει τώρα

Περισσότερα στο http://eldy.eu/.


 

Copyright © panosdk Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger