Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Βάλτε Windows 7 στο netbook



Σε αυτό το άρθρο θα δούμε μια ειδική έκδοση windows 7 για netbooks. Αν και στα περισσότερα netbooks δέν θα υπάρξει πρόβλημα να περάσουμε μια κανονική έκδοση win7, υπάρχουν και μερικά netbooks που δέν καλύπτουν τις απαιτήσεις τών windows7.

Ας δούμε λίγο τι χρειάζεται για να βάλουμε το λειτουργικό στο netbook μας. Καταρχήν χρειαζόμαστε ένα netbook με 4GB σκληρό δίσκο.256Mb μνήμη και vista drivers για το μοντέλο μας. Επίσης θα χρειαστούμε έναν υπολογιστή να τρέχει windows vista ή windows 7. Και τέλος το σημαντικότερο, ένα usb stick 2GB+.

Την έκδοση αυτή θα την βρείτε απο το http://modmyeee.com/eee7.html και είναι 1,6GB.Όπως λένε και στην σελίδα έχουν βγάλει κάποιους παλιούς drivers, παιχνίδια, ασιατικές γλώσσες και αρχεία βοηθείας.

To επόμενο βήμα είναι να κάνουμε το usb stick μας bootable. Δυστυχώς αν διαβάσατε τον προηγούμενο οδηγό για xp σε netbook, o τρόπος εκείνος δεν ισχύει. Αλλά υπάρχει άλλη λύση και αυτή θα κάνουμε τώρα. Θα δουλέψουμε με το diskpart τών windows. Το πρόβλημα είναι οτι το diskpart σε παλιότερες εκδόσεις των windows δέν αναγνωρίζει το usb stick σαν δίσκο.Γιαυτό θα χρειαστούμε windows 7 ή windows vista.

Απο τα windows 7 ή vista πάμε σε μια γραμμή εντολών. Πατάμε το windows key στο πληκτρολόγιο + R και γράφουμε “cmd”.
Ωραία γράφουμε λοιπόν τις παρακάτω εντολές.
Diskpart
List disk Εδω πρέπει να κρατήσουμε τον αριθμό που αντιστοιχεί στο usb stick μας.
Select disk X όπου Χ είναι το νούμερο του usb stick.
Clean
Create partiotion primary
Select partition 1
Active
Format
Assign
Exit

Τώρα αντιγράφουμε τα αρχεία του Eee7.iso .Μπορείτε να το κάνετε mount σε ένα πρόγραμμα που διαχειρίζεται images και απο τον εικονικό δίσκο να αντιγράψετε τα αρχεία του Εee7.iso .

Αυτό ήταν. Τώρα κάνουμε boot απο το usb. Συνήθως το διαλέγουμε κατά το post του υπολογιστή αυτό και μετά κάνουμε την εγκατάσταση κανονικά.
 

Copyright © panosdk Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger