Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Minecraft – Ένα παιχνίδι 30 mb που κατέκτησε τον κόσμο.

Η περίπτωση του minecraft είναι μάλλον μοναδική στο χώρο των παιχνιδιών.Είναι ένα παιχνίδι των 30 mb περίπου,φτιαγμένο απο ένα άτομο, με απαίσια γραφικά και είναι ακόμα σε alpha στάδιο ανάπτυξης.Σε σύγκριση με ένα μέσο παιχνίδι, εύκολα μπορούμε να πούμε ότι δεν θα μπορούσε να έχει καμία τύχη.Παρόλα αυτά κατάφερε να γράψει την δικιά του ιστορία πριν ακόμα μπει σε beta έκδοση.

Το minecraft είναι ένα παιχνίδι κατασκευών με αρκετά adventure στοιχεία.Ξεκινάμε σε ένα μέρος του χάρτη και προσπαθούμε να μαζέψουμε τα κατάλληλα υλικά έτσι ώστε να μπορέσουμε να κατασκευάσουμε τα πρώτα εργαλεία μας.

Η πρώτη μέρα είναι αρκετά σημαντική στο παιχνίδι γιατί καθώς νυχτώνει αρχίζουν και εμφανίζονται διάφορα “τερατάκια”, που το μόνο που θέλουν είναι να μας εξαφανίσουν.Οπότε σαν πρώτη μας δουλεία στην αρχή του παιχνιδιού, είναι να κατασκευάσουμε ένα πρόχειρο καταφύγιο, που θα μας επιτρέψει να βγάλουμε την νύχτα με ασφάλεια.

Οποιοδήποτε υλικό βρίσκουμε στο παιχνίδι μπορεί να συνδυαστεί με άλλα υλικά και να μας δώσει χρήσιμα πράγματα για κατασκευές, όπλα,ρούχα ή τροφή.Οι συνδυασμοί είναι κάτι που καλύτερα να μάθετε πριν παίξετε το παιχνίδι, γιατί ο πειραματισμός απαιτεί πολύ χρόνο και μερικές φορές είναι εκνευριστικός.

Αν περάσετε κάποιες μέρες στο παιχνίδι, τότε είμαι σίγουρος οτι θα εθιστείτε αρκετά. Πάντα θα υπάρχει κάτι που θα θέλετε να φτιάξετε ακόμα.

Πρίν αρχίσετε τις περιπέτειες σας υπάρχουν κάποιες τοποθεσίες που πρέπει να επισκεφτείτε.

www.minecraft.net είναι η σελίδα του παιχνιδιού.
http://minecraftwiki.net/wiki/Main_Page είναι το wiki με αρκετή βοήθεια ιδιαίτερα στους συνδυασμούς των υλικών.
http://www.youtube.com/watch?v=ANgI2o_Jinc και εδώ είναι ένα βίντεο με τα βασικά του παιχνιδιού.

“ Μη με κοιτάς καθόλου, πεινάω “

 

Copyright © panosdk Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger