Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

10 παιχνίδια για τα χριστούγεννα Νο.3

Επειδή πέρυσι δεν πρόλαβα να γράψω το άρθρο για τα παιχνίδια τών χριστουγέννων που γράφω κάθε χρόνο, φέτος είπα να το ετοιμάσω πιο νωρίς. Για άλλη μια χρονιά λοιπόν, θα δούμε μερικά παλιότερα παιχνίδια, που αξίζει να παίξουμε τις γιορτές.

( Τα περισσότερα θα τα βρείτε στο gog.com. Οι άνθρωποι εκεί έχουν απίστευτες τιμές και κάνουν οτι μπορούν ώστε τα παιχνίδια να παίζουν άνετα σε καινούργιους υπολογιστές και λειτουργικά.)

Fallout1,2
Τα πρώτα Fallout ίσως τα ξέρουν οι φανατικοί, αλλά ο περισσότερος κόσμος έκανε την εισοδό του στα παιχνίδια αυτά με το τρίτο μέρος της σειράς. Τα πρώτα 2 Fallout δέν έχουν εμφανισιακά καμιά σχέση με το Fallout 3. Είναι δισδιάστατα turn-based rpg. Αν και σιχαίνομαι τα turn-based rpg, στα παιχνίδια αυτά δεν με ενόχλησε ιδιαίτερα αυτό το σύστημα μάχης. Ήμουν τόσο απορροφημένος από την μοναδική ιστορία και την ατμόσφαιρα, που μπορώ να πω οτι ήταν διασκεδαστικές ακόμα και οι turn-based μάχες. Για όλους εσάς που δεν έχετε παίξει ακόμα αυτά τα διαμάντια, καλό είναι να τα αγοράσετε και να τα παίξετε οπωσδήποτε. Δεν γίνεται να λέγεστε πραγματικοί gamers, αν δεν παίξετε αυτά τα 2 ιστορικά rpg που πάνω τους βασίστηκε όλη η ιστορία του Fallout, αλλά και επηρέασε πολλά παιχνίδια ακόμη.

Vampire the masquerade - Redemption
Ένα ακόμα κλασσικό rpg και ένα απο τα λίγα παιχνίδια που έχω σκοπό να τερματίσω κάποια στιγμή. Το παιχνίδι αυτό βασίζεται στο ομώνυμο pen and paper rpg και θα βρεθείτε να παίζετε με ένα χαρακτήρα που γίνεται βαμπίρ. Απο εκεί και πέρα μπλέκεστε σε ένα σκοτεινό κόσμο με τα διάφορα vampire clans να σας κάνουν την "ζωή" σας δύσκολη. Επίσης πολύ ωραία ιστορία και εδώ. Ειδικά αν σας αρέσουν τα rpg που ξεφεύγουν απο τα συνηθισμένα, μην το χάσετε.

Psychonauts
Επίσης ένα απο τα πολύ αγαπημένα μου παιχνίδια. Υπάρχουν παιχνίδια που είναι τόσο καλά φτιαγμένα, που ότι και είδος να είναι, απλά θα τα παίξεις και δεν θα σε νοιάζει. Έτσι γίνεται και εδώ με το Psychonauts που είναι κυρίως platformer. Εισπρακτικά δεν τα πήγε τόσο καλά, αλλά νομίζω βρήκε μετά την θέση που του άξιζε. Οτιδήποτε φτιάχνει o Τim Shafer είναι μοναδικό στο χώρο των παιχνιδιών. Και το Psychonauts ειδικά, είναι απο τα πιό φευγάτα παιχνίδια που θα παίξετε ποτέ. Οι πίστες που θα παίζετε, βρίσκονται ουσιαστικά στα μυαλά διαφόρων χαρακτήρων του παιχνιδιού και παίρνουν βέβαια στοιχεία από τον κάθε χαρακτήρα.

Blade of Darkness
Παιχνίδι που βγήκε το 2001 και δυστυχώς δεν γέρασε καλά εμφανισιακά. Αλλά ίσως το καλύτερο action σύστημα μάχης που έχει φτιαχτεί ποτέ. Κάθε αναμέτρηση εδώ είναι πραγματικά διασκεδαστική και θέλει γρήγορα αντανακλαστικά. Ξεχάστε τα rpg του κλίκ- σκοτώνω και πάω παρακάτω. Aν και είναι action με rpg στοιχεία το συγκεκριμένο παιχνίδι. Φανταστείτε το σαν μια παλιά εκδοχή του Dark Souls. Δύσκολο παιχνίδι και αυτό. Προετοιμαστείτε να πεθάνετε μπόλικες φορές.

The Bard's Tale
Τα Bard's Tale είναι παλιά και κλασσικά παιχνίδια. Εμείς θα δούμε το τελευταίο στην σειρά που είναι νομίζω και το πιο προσβάσιμο και εμφανισιακά αλλά και σαν gameplay, στον περισσότερο κόσμο. Είναι ένα παιχνίδι hack and slash με πολύ χιούμορ και ένα μεγάλο κόσμο με διάφορες τοποθεσίες για εξερεύνηση. Αν είχατε παίξει τα Baldurs Gate στο Ps2, τότε καταλαβαίνετε τι ακριβώς να περιμένετε. Είναι και τα δύο κλασσικά παιχνίδια, τα όποια βγάζουν πιο action εκδοχές για τις κονσόλες. Το Bard's Tale όμως βγήκε και για υπολογιστή και είναι μια καλή ευκαιρία να το παίξουν και οι pc gamers.

The Devil Inside
Αυτό μου φέρνει τόσες αναμνήσεις. Να φανταστείτε οτι χρειάζεται 4mb κάρτα γραφικών! Παρόλα αυτά ακόμα και σήμερα, δείχνει να στέκεται πολύ καλά. Το παιχνίδι είναι μια μίξη της ταινίας του Running Man, με το Resident Evil. Ισως και μια μικρή δόση Devil May Cry. Δεν έχω ξαναδεί παιχνίδι να έχει συγκεντρώσει τόσες πολλές καινοτομίες για την εποχή του. Είναι κρίμα που πρέπει να το περιγράψω σε 4,5 σειρές. Δεν λείπουν βέβαια και μερικές ατέλειες που όμως δεν κουράζουν. Είναι το Running Man με Zombies! Ακόμα εδώ είστε;

Iron Storm ( World War Zero για το Playstation2 )
Αυτό το Fps είναι ιδιαίτερο και σίγουρα δεν θα το πρότεινα σε ανθρώπους που απλά παίζουν παιχνίδια πότε πότε. Αν όμως είστε οπαδός των Fps, και δεν έχουν μείνει και πολλοί τίτλοι που δεν έχετε παίξει, τότε ρίξτε του μια ματιά. Είναι καλό παιχνίδι, αλλά αρκετά δύσκολο σε πολλά σημεία του. Αυτό ήταν και το σημαντικότερο πράγμα που εκτίμησα εδώ. Προσφέρει πραγματικά μια καλή πρόκληση για κάποιον που παίζει Fps για όλη του την ζωή. Είναι απο τα παιχνίδια που πρέπει να αγαπήσεις για να σε αγαπήσουν. Το θέμα του είναι ένα εναλλακτικό σενάριο, όπου ο πρώτος παγκόσμιος δεν τελείωσε ποτέ.

Arcania : Gothic 4
Αυτό το rpg απογοήτευσε τους περισσότερους, γιατί δεν μοιάζει με τα προηγούμενα Gothic. Αν το δούμε σαν το τέταρτο μέρος της σειράς, σίγουρα δεν αξίζει να ασχοληθούμε. Αλλά αν το δούμε σαν ένα διαφορετικό παιχνίδι που στέκεται μόνο του, τότε τα πράγματα αλλάζουν προς το καλύτερο. Το Arcania : Gothic 4 έχει κάνει ένα άνοιγμα σε περισσότερους παίχτες. Είναι πιο εύκολο από τα προηγούμενα παιχνίδια, κάτι που εμένα δεν με ξένισε. Ίσα ισα είχα την ευκαιρία να απολαμβάνω ένα καλό παιχνίδι, και όταν ερχόμουν να το ξαναπαίξω, ήταν σαν να μην το είχα αφήσει ποτέ. Τέλειο gameplay, καλά γραφικά, και τόση δυσκολία όσο χρειάζεται, ώστε να μην γίνει το παιχνίδι ανυπόφορο.

Singularity
 Ένα fps που μάλλον ξεχάστηκε γρήγορα, αν και ποτέ δεν είχε την επιτυχία που θα έπρεπε να έχει. Δανείζεται πολλά στοιχεία από γνωστά παρόμοια παιχνίδια όπως το Bioshock και το Half Life 2 αλλά καταφέρνει να έχει την δικιά του ταυτότητα. Είναι άψογο σε όλους τους τομείς του και με ενδιαφέρον story, κάτι που σπανίζει στα παιχνίδια του είδους. Για όσους παίζουν αρκετά fps, είναι must.

Manhunt 1,2
Δεν ξέρω αν το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι underratted όπως τα πιο πάνω. Σίγουρα το θυμάται πολύς κόσμος γιατί το περιεχόμενο του ήταν η αιτία για να αποκλειστεί το παιχνίδι από μερικές χώρες. Είναι η Rockstar στα καλύτερα της. Χέσε τα λεφτά και την επιτυχία. Θα κάνουμε ένα παιχνίδι που γουστάρουμε εμείς. Νομίζω ήξεραν και τι έκαναν και τι θα ακολουθούσε. Αυτό όμως δεν τους σταμάτησε και γιαυτό έχουν φτάσει σήμερα εκεί που έχουν φτάσει. Για το παιχνίδι δεν θα πώ τίποτα. Πάντως δεν νομίζω να βρείτε την ευκαιρία να παίξετε κάτι παρόμοιο ποτέ ξανά. Λίγες φορές τα παιχνίδια σε κάνουν να νιώθεις τόσο περίεργα. Το ερώτημα είναι αν είσαι διατεθειμένος. Καλές γιορτές σε όλους!







Περισσότερα ...

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Τα Fallout 1,2 και Fallout Tactics, δωρεάν στο GOG.com

Δεν πρέπει να χάσετε αυτή την ευκαιρία απο το gog.com. Για σήμερα και αύριο, δίνονται δωρεάν αυτά τα 3 κλασσικά παιχνίδια για υπολογιστή. Νομίζω είναι το καλύτερο δώρο τόσο για τους φαν του Fallout αλλά και για τους gamers που παίζουν rpg. Δημιουργήστε ένα account στο gog.com για να πάρετε τα παιχνίδια δωρεάν. Εκτός απο τα 15 δωρεάν παιχνίδια που σας περιμένουν, κάθε τόσο το gog.com βγάζει παιχνίδια δωρεάν, οπότε μην εγκαταλείψετε το site, αφού κατεβάσετε τα παιχνίδια. 
Περισσότερα ...
 

Copyright © panosdk Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger