Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Pick of the week - Radical Image Optimization Tool

Ένα απλό σενάριο που με ταλαιπωρεί είναι το εξής. Το κινητό μου και η φωτογραφική μου παράγουν μεγάλα αρχεία φωτογραφιών και ο δωρεάν χώρος που προσφέρουν διάφορες cloud storage υπηρεσίες, είναι σχετικά μικρός. Ένα ακόμα μειονέκτημα είναι το σχετικά αργό upload της σύνδεσής μου. Χρειάζεται να περιμένω αρκετή ώρα, για μεγάλο αριθμό φωτογραφιών. Άρα λοιπόν χρειάζομαι ένα πρόγραμμα που θα κάνει συμπίεση στην φωτογραφία, θα μικραίνει την ανάλυση της και τέλος να μπορεί να το κάνει αυτόματα για όλες τις φωτογραφίες. Αν και προφανώς υπάρχουν αρκετές λύσεις, το Riot είναι μια εξίσου καλή και δωρεάν λύση για αυτό το πρόβλημα.

Ο πιο εύκολος τρόπος για να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε, είναι να ανοίξουμε μια φωτογραφία και να παίξουμε με την συμπίεση και την ανάλυση. Το πρόγραμμα συγκρίνει το πρίν και το μέτα και μας δείχνει την διαφορά στο μέγεθος του αρχείου. Όταν πιστέψουμε οτι βρούμε ένα ικανοποιητικό μέσο, τότε είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε αυτές τις ρυθμίσεις, για όλες τις φωτογραφίες μας.

Στο παράδειγμα της εικόνας, εφάρμοσα την συμπίεση στο 80% και έριξα την ανάλυση απο τα 3840x2160 στα 1920x1080. Έτσι απο τα 4.59mb πήγαμε στα 513kb που είναι αποδεκτό, γιαυτό που θέλω να κάνω Αυτό βέβαια δεν σημαίνει οτι υπάρχει κάποιο standard για συμπίεση και ανάλυση φωτογραφιών. Εξαρτάται τι θέλετε να κάνετε κάθε φορά.

Στην συνέχεια λοιπόν πατάμε το κουμπί "batch", και στην περίπτωση μου προσθέτουμε την αλλαγή ανάλυσης στα 1920x1080 και σαν μέγεθος εικόνας τα 500kb. Απο εκεί και πέρα αφήνουμε το πρόγραμμα να μετατρέψει τις φωτογραφίες. Είναι μια διαδικασία που δεν παίρνει αρκετή ώρα.

Στο πρόγραμμα βέβαια υπάρχουν και άλλες δυνατότητες που συνηθίζουμε να βλέπουμε σε τέτοιου είδους προγράμματα. Αλλά επέλεξα να παρουσιάσω το πρόγραμμα με την λύση ενός καθημερινού προβλήματος και όχι να δούμε όλες τις δυνατότητες του.

Περισσότερα ...

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Δωρεάν μουσική για indie παιχνίδια ή άλλα projects που χρειάζονται μουσική.

Επειδή έχω ασχοληθεί λίγο με την κατασκευή παιχνιδιών και ξέρω πόσο δύσκολο είναι να βρεί κάποιος developer πρωτότυπη μουσική για το project του, σκέφτηκα να γράψω μερικά κομμάτια ώστε να μπορεί κάποιος που χρειάζεται μουσική να τα συμπεριλάβει δωρεάν.

Για να μην ανεβάζω κάθε κομμάτι ξεχωριστά εδώ, έφτιαξα μια πρόχειρη σελίδα στο midnightstream.weebly.com όπου εκεί θα ανεβάζω οτι καινούργιο γράφω. Απο εκεί μπορείτε να κατεβάζετε τα κομμάτια που σας αρέσουν και όσοι επιθυμούν μπορούν να μου στέλνουν κάποιο screenshot απο την δουλεία τους η κάποια περιγραφή, μόνο και μόνο για να γνωριστούμε καλύτερα.

* * *

In this page you can find free music for your indie projects midnightstream.weebly.com.

I decided to write some music for indie games or indie documentaries etc. So if you are searching for free and original music for your projects, feel free to browse this webpage.  If you are planning to use a track from my work, you can send me an email and add some description of your work or some screenshots so i can post them here. I can also write music for your project, if you dont want to use the tracks that i am posting here. 


Περισσότερα ...
 

Copyright © panosdk Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger