Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Απάντηση στον μάκη.

Kalispera! Me lene Maki kai eimai 34 xronwn... gnwrizw kapoia pragmata apo pliroforiki kai thelw siga siga na ftiaksw efarmoges android gia kinita etsi wste na arxisw na bgazw kapoia xrimata...katebasa apo to internet to sdk , to eclipse...alla kai to android studio...alloi mou lene oti to kalytero site gia na ftiaksw apps einai to xamarin...esy ti les? epeidi se blepw oti eisai poly psagmenos...den kserw Java...mporw na ftiaksw kati me kapoio programma pou na ta kanei pio aytomatopoihmena? kai egw na asxolithw me to dimiourgiko kommati?

Μάκη δεν ασχολούμαι με android εφαρμογές γιατί δεν μου μένει χρόνος. Το πρώτο που έχω να σου πώ, είναι οτι δεν είναι τόσο εύκολο να βγάλεις λεφτά μέσω του store. Κάποια στιγμή μπορεί, αλλά όπως και με όλα τα πράγματα, θέλει υπομονή μέχρι να φτάσεις στο επίπεδο του να μπορείς να περάσεις την ιδέα σου σε πρόγραμμα. 
Αν δεν ξέρεις προγραμματισμό, άρχισε να μαθαίνεις μια γλώσσα (python ας πούμε) και ασχολήσου παράλληλα με το app inventor για τα βασικά. http://panospage.blogspot.com/2013/03/android-app-inventor.htm
Αν ξέρεις προγραμματισμό και δεν θές να ασχοληθείς με java, έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για το Kivy που δουλεύει με python. http://kivy.org/Επίσης έχω δοκιμάσει την basic4android καθώς και το livecode. Ειδικά το livecode μου άρεσε πάρα πολύ. Έχω γράψει ένα άρθρο πάνω σε αυτό. Προγραμματίζεις μια εφαρμογή και την εξάγεις για windows,mac,linux,android,ios. Σε μια πολύ απλή γλώσσα προγραμματισμού. Και είναι και δωρεάν. 
Επαγγελματικά όμως, δεν βλέπω άλλο δρόμο, μιας και το android μιλάει σε java. Όποτε όπως καταλαβαίνω είναι κάπως μονόδρομος. 
Ίσως υπάρχει κάτι καλύτερο. Ειλικρινά δεν ξέρω ποιό είναι τώρα το πιο "βολικό" μέσο για ανάπτυξη σε android, μιας και δεν τα παρακολουθώ. Για μένα που απλά γράφω μια εφαρμογή τον χρόνο για δική μου ανάγκη ή "παιχνίδι", τα εργαλεία αυτά φτάνουν και περισσεύουν.

Περισσότερα ...

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Απάντηση στον Chris87@... .com

Ο Chris87 με ρώτησε αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο του rocketdock στο Linux.

Υπάρχει πληθώρα τέτοιων προγραμμάτων στο Linux. Αν χρησιμοποιείς το rocketdock τότε πιστεύω οτι πιο κοντά σε αυτό, ειναι το docky. Είναι αρκετά ελαφρύ, και μοιάζει αρκετά με το πρόγραμμα που έχεις συνηθίσει σε Windows. Μπορείς να το βρείς στον software manager, αφού έχεις λειτουργικό που βασίζεται σε Ubuntu. Υπάρχουν και αλλά παρόμοια προγράμματα, που μπορείς να δοκιμάσεις. Για εμένα το docky είναι αρκετό για ubuntu με xfce που τρέχω. 
Περισσότερα ...

Easy Folder Monitor Light

Λοιπόν κάποιοι φίλοι του blog, με ρωτάνε κατα καιρούς αν υπάρχει το πρόγραμμα easy folder monitor που είχα γράψει παλιά για παρακαλούθηση του αρχείου συστήματος στα Windows. Έχει γίνει και ένα σχετικό thread στο insomnia. Αν και το πρόγραμμα το έχω, αποφάσισα να το ξαναγράψω, μιας και είχε γραφτεί το 06, διορθώνοντας και κάποια πράγματα. Είναι λίγο πιο απλό απο το αρχικό, αλλά πιστεύω οτι είναι εξίσου λειτουργικό.

Με το emf λοιπόν, μπορείτε να παρακολουθείτε ενα φάκελο του λειτουργικού σας ή ένα δίσκο ολόκληρο για αλλαγές στο αρχειο συστήματος. Με λίγα λόγια κάθε δημιουργία, διαγραφή, αλλαγή ή μετονομασία του αρχείου, θα σας εμφανίζεται, ώστε να ξέρετε τι γίνετε. Είναι ένας απλός τρόπος να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει κάθε δευτερόλεπτο στον υπολογιστή σας. Απο εκεί και πέρα μπορείτε να βάλετε κάποιο φίλτρο, το όποιο λειτουργεί ακριβώς όπως και το να ψάχνουμε αρχεία στα Windows. Με λίγα λόγια αν θέλω να βλέπω μόνο αλλαγές σε εκτελέσιμα το φίλτρο είναι *.exe. Αν θέλω να βλέπω αρχεία excel που περιέχουν πχ την λέξη πωλήσεις και χρονολογία 2000 και πάνω τότε pwliseis*200?.xls. Το πρόγραμμα αν δεν το πειράξουμε, βλέπει για αλλαγές σε όλο τον δίσκο c:/ .

Απο εκεί και πέρα μπορούμε να κοιτάμε σε συγκεκριμένο φάκελο. Αυτο είναι χρήσιμο για να βλέπουμε αν μια μεταφορά αρχείων έγινε σωστά. Γενικά υπάρχουν πολλά σενάρια που μας χρησιμεύει να δηλώσουμε κάποιο path.

Τέλος το buffer που είναι στα 4096 bytes το default, χρησιμεύει για μέτρια κίνηση στον δίσκο. Αν τυχόν περιμένετε πάρα πολλές αλλαγές η δημιουργίες νέων αρχείων, τότε θα πρέπει να το αυξήσετε αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να μην εμφανιστούν όλες οι κινήσεις ή και να γίνει κάποιο σφάλμα απο υπερχείληση του buffer.

Μια δοκιμαστική έκδοση του προγράμματος υπάρχει στο dropbox/efm_light
O κώδικας του προγράμματος βρίσκεται στο dropbox/efm_light-src

Σε windows xp χρειάζεται το .net framework 2.0 ή νεότερο.

Περισσότερα ...
 

Copyright © panosdk Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger