Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Pick of the week - Prey

Συνήθως πληρώνουμε αρκετά λεφτά για ένα καινούργιο laptop ή κινητό και το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι να το ξεχάσουμε κάπου ή να μας το κλέψουν. Αυτά τα πράγματα όμως συμβαίνουν αρκετά συχνά. Τόσο στα laptops αλλά πιο συχνά στα κινητά μας. Μπορούμε όμως να πάρουμε απο τώρα μια μικρή προφύλαξη, ώστε να μπορούμε αργότερα να βρούμε την κλεμμένη μας συσκευή.

Το πρόγραμμα που θα δούμε λέγετε Pray και δουλεία του είναι να μας στέλνει πληροφορίες, που θα μας βοηθήσουν να βρούμε την χαμένη μας συσκευή. Οι πληροφορίες που στέλνει είναι συνήθως η περιοχή που βρίσκεται η συσκευή μας, φωτογραφίες από webcam και screenshots. Για την περιοχή που είναι και το σημαντικότερο στοιχείο, είτε χρησιμοποιεί το gps της συσκευής, είτε wifi triangulation. Επίσης υπάρχει και η δυνατότητα να κλειδώσετε το λειτουργικό (για laptops) έτσι ώστε να μην μπορεί κάποιος άλλος να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα σας.

Υπάρχουν εκδόσεις για τα πιό γνωστά λειτουργικά, καθώς και κινητά με Ios και Android. Η υπηρεσία είναι δωρεάν. Αν θέλουμε βέβαια να χειριστούμε πολλές συσκευές, θα πρέπει να αγοράσουμε κάποιο προχωρημένο πακέτο του Prey. Μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα του Pray και να δείτε το σχετικό εισαγωγικό βίντεο για περισσότερες πληροφορίες.



Περισσότερα ...

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Ανάκτηση password από τον Google Chrome

Λογικά αν γράφεστε συνεχώς σε διάφορες σελίδες και φόρουμ θα έχετε αποκτήσει ένα σωρό usernames και passwords. Αν είστε τακτικός και κρατάτε κάποιο αρχείο με όλα αυτά ή χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα για διαχείριση κωδικών, τότε μπράβο σας. Ανήκετε σε μια μικρή και ιδιαίτερη μερίδα ανθρώπων. Για όλους εμάς του υπόλοιπους το πρόγραμμα που θα δούμε παρακάτω, είναι αυτό που θα μας ξαναθυμίσει το password για κάθε ξεχασμένο φόρουμ, που έχουμε να επισκεφτούμε κάτι αιώνες.

Πηγαίνοντας μια βόλτα απο το www.nirsoft.net, (εξαιρετικό site με πάρα πολλά και πανέξυπνα utilities για τον υπολογιστή μας) θα βρούμε και θα κατεβάσουμε το ChromePass μιας και το θέμα μας είναι ο Google Chrome. Στήν περίπτωση που έχετε κάποιο άλλον browser, υπάρχουν παρόμοια προγράμματα και για τον δικό σας browser. Θα τα έχω όλα σαν links στο τέλος του άρθρου.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε στην συνέχεια είναι να κάνουμε unzip το αρχείο και να τρέξουμε το πρόγραμμα. Σε ένα δευτερόλεπτο θα έχουμε όλους τους κωδικούς που έχουν αποθηκευτεί στον Google Chrome.

Φυσικά για να εμφανίσει το πρόγραμμα κωδικούς, πρέπει να χρησιμοποιείτε την επιλογή του browser σας να θυμάται κωδικούς, από τότε που τον πρωτοχρησιμοποιήσατε. Αλλίως δεν υπάρχει κάποιος κωδικός αποθηκευμένος και το πρόγραμμα δεν θα εμφανίσει τίποτα. Αυτό όμως είναι κάτι σπάνιο, μίας και οι περισσότεροι άνθρωποι, επιλέγουν να θυμάται ο browser τους αυτές τις πληροφορίες για ευκολία.



Περισσότερα ...

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Τραγούδια με θέμα τους υπολογιστές


Θυμόμουν οτι παλιότερα υπήρχε ένα τραγούδι το computeritsa από τον Β.Καζούλη. Είχα πολλά χρόνια να το ακούσω και το βρήκα ευτυχώς στο Youtube. Ακούγοντας το, σκέφτηκα να ψάξω να βρώ τραγούδια που έχουν σαν θέμα τους υπολογιστές και γενικά τεχνολογικά θέματα. Για να δούμε λοιπόν τι θα βρώ...

Β. Καζούλης - Computeritsa 
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από το μοναδικό πιστεύω ελληνικό κομμάτι με τέτοιο θέμα. Νομίζω γράφτηκε το '87 και είναι από τον δίσκο "Μπλέ Μωρό".


Bad Religion - I love my computer
Είναι αρκετά γνωστό κομμάτι. Τουλάχιστον για την γενιά μου. To 2000 βγήκε από το album The new american.


Mc Frontalot - Its pitch dark
Το είδος αυτό λέγεται Nerdcore. Είναι μια μίξη ραπ και τα θέματα είναι αποκλειστικά για υπολογιστές, παιχνίδια ακόμα και για προγραμματισμό. Ο Mc Frontalot είναι ο βασικός υπεύθυνος για την γέννηση αλλά και την μετάδοση του Nerdcore.



Daft Punk - Tron Legacy - The grid
Το αγαπημένο μου soundtrack. Αν δεν το έχετε ακούσει τότε απλά, πρέπει.

Kraftwerk - Computer Love
Ηχογραφημένο το 1981 από τους γερμανούς Kraftwerk που γενικά ήταν πάντα μπροστά απο την εποχή τους.


"Weird Al" Yankovic - It's All About The Pentiums
Άλλο ένα σατυρικό κομμάτι, όπως έχουμε συνηθίσει από τον weird al.  


Jim Noir - Computer song
Βρήκα τυχαία αυτό το τραγούδι στο Υοutube. Είναι από τον Jim Noir και από τον δίσκο Tower of love.


Soulwax - Compute
Everything seems to work fine, but something doesn't compute, it does not compute. Από το any minute now του 2004.


Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλα κομμάτια τα οποία μου ξέφυγαν. Υπάρχουν αρκετοί δίσκοι που σχετίζονται με υπολογιστές και τεχνολογία γενικότερα. Το Ok computer και το Kid A τών Radiohead ή  και το the Sophtware Slump από τους Grandaddy. Ανάλογα με τα ακούσματα του καθένα βέβαια.



Περισσότερα ...

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Πώς να κατεβάζουμε βίντεο απο το YouTube. (Ubuntu)


To Downverter είναι ενα cross platform (Windows, Linux, Mac) πρόγραμμα, που μας βοηθάει να κατεβάζουμε βίντεο απο το YouTube. Πιο γνωστό βέβαια είναι γιατί προσφέρει έναν εύκολο τρόπο να κατεβάζουμε βίντεο στο Ubuntu και γενικότερα σε ένα Linux λειτουργικό, χωρίς να μπλέκουμε με τερματικά και χρονοβόρες μετατροπές.


Παρόλα αυτά δέν υπάρχει ακόμα στο Software Center του Ubuntu. Αλλά μπορούμε να βρούμε και τις τρεις εκδόσεις του προγράμματος απο την σελίδα http://www.downverter.com/. Στην περίπτωση μας απλά κατεβάζουμε το .deb αρχείο το οποίο θα εγκατασταθεί μέσω του Software Center με ένα απλό κλίκ.

To Downverter λοιπόν εκτός από το να κατεβάζει βίντεο μπορεί να τα μετατρέπει κιόλας. Υπάρχουν πολλά πρότυπα μετατροπών για τις πιο γνωστές συσκευές, καθώς επίσης και στάνταρ φορμάτ βίντεο όπως avi, mp4,wmv κλπ. Μπορείτε ακόμα να μετατρέψετε μόνο τον ήχο του βίντεο σε mp3 ή άλλο αρχείο ήχου.





Περισσότερα ...

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Μετατροπή αρχείων ήχου στο Ubuntu.


Για την μετατροπή αρχείων ήχου απο ένα φορμάτ στο άλλο στο Ubuntu, υπάρχει το sound converter. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να το βρούμε στο software center και να το εγκαταστήσουμε απο εκεί.

Το πρόγραμμα είναι πολύ απλό στην χρήση του και ταχύτατο. Μπορούμε να μετατρέψουμε πολλά αρχεία σε μικρό σχετικά χρονικό διάστημα. Δεν έχουμε παρά να φορτώσουμε τα αρχεία ήχου προς μετατροπή και μετά να επιλέξουμε preferences. Απο εκεί διαλέγουμε σε τι μορφή θα μετατρέψουμε τα τραγούδια μας. Όπως βλέπετε και από την εικόνα οι επιλογές για το φορμάτ της εξαγωγής δεν είναι πολλές, αλλά καλύπτουν τις περισσότερες ανάγκες τών χρηστών.
Μετά απο αυτό είμαστε έτοιμοι να πατήσουμε το κουμπί convert και να περιμένουμε την μετατροπή τών κομματιών.
Περισσότερα ...

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Πώς να κατεβάζουμε εύκολα playlists απο youtube videos.


Σίγουρα υπάρχουν πολλά προγράμματα που κατεβάζουν μεμονωμένα βίντεο από το youtube. Τί γίνεται όμως αν θέλουμε να κατεβάσουμε μια σειρά από 50 βίντεο για παράδειγμα; Το να τα προσθέτουμε ένα ένα σίγουρα δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος.


Το Video Backup Fusion αναλαμβάνει να κατεβάζει συλλογές από βίντεο με ευκολία. Αρκεί να γράψουμε το όνομα του καναλιού στο youtube και αυτό θα μας εμφανίσει όλα τα βίντεο αλλά και όλες τις playlist που έχει ο χρήστης του καναλιού. Από εκεί και πέρα μπορούμε να τα κατεβάσουμε όλα ή να διαλέξουμε τα βίντεο που θέλουμε.


Το πρόγραμμα μπορεί επίσης να μετατρέψει τα βίντεο σε γνωστά βίντεο φορματ, όπως θα περιμέναμε από τον οποιοδήποτε youtube downloader. 






Περισσότερα ...
 

Copyright © panosdk Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger