Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Pick of the week - Maxthon 3


O Maxthon είναι ένας internet browser που αν και ξεκίνησε το 2000, δεν έχει καταφέρει να γίνει αρκετά γνωστός. Πριν πάρει το όνομα Maxthon, λέγονταν MyIE2 και προσπαθούσε να γίνει σάν τον internet explorer, με κάποιες παραπάνω δυνατότητες. Ο καιρός βέβαια πέρασε και όπως ξέρετε σήμερα έχουν αλλάξει κατά πολύ τα πράγματα στους browsers.

Πιστεύω πως οι δημιουργοί αυτού του προγράμματος έχουν στόχο να προσφέρουν έναν συνδυασμό add-ons του Firefox και την ταχύτητα του Google Chrome. Τα περισσότερα και πιο χρήσιμα add-ons είναι ήδη προ εγκατεστημένα έτσι ώστε να μην μπερδεύετε ο χρήστης ψάχνοντας. Και φυσικά χρησιμοποιεί την μηχανή rendering σελίδων webkit, του Chrome.

Ξεκινάμε λοιπόν με τα "add-ons" που όπως είπαμε είναι μέρος του προγράμματος και δέν χρειάζεται να τα εγκαταστήσουμε ξεχωριστά. Υπάρχει πρόγραμμα για συμπλήρωση φορμών, πρόγραμμα για screen capture σελίδων, πρόγραμμα μετάφρασης, rss reader, πρόγραμμα σημειώσεων, add filter. Αυτά πλέον είναι βασικά πράγματα και ο Maxthon είναι το μόνο πρόγραμμα που τα προσφέρει σαν μέρος του και όχι σαν ξεχωριστά add-ons.

O συγχρονισμός είναι επίσης μεγάλη υπόθεση στους σημερινούς browsers. Μπορούμε να συγχρονίσουμε τα bookmark μας, τις ρυθμίσεις του add filter, ρυθμίσεις του προγράμματος, τα bookmarks της quick access ( τα λινκς δηλαδή της αρχικής οθόνης), και τα στοιχεία της συμπλήρωσης  φορμών.
Όπως θα δείτε και εσείς ο browser αυτός είναι εξοπλισμένος με οτιδήποτε χρειαστείτε και δυστυχώς θα χρειαστεί ένα τεράστιο άρθρο για να τα δούμε όλα. Ξεχωρίζουν μερικά όμως, όπως το split screen που σε μεγάλες οθόνες είναι πολύ χρήσιμο. Επίσης το night mode που μαυρίζει το background τών σελίδων μας, για ξεκούραστο διάβασμα το βράδι.
Split screen.
Night mode.

Καλή δουλεία έχει γίνει επίσης και για το youtube. Μπορούμε να ανοίξουμε το βίντεο σε ξεχωριστό παράθυρο. Αυτό το παράθυρο συμπεριφέρεται όπως ένα κανονικό παράθυρο τών Windows. Επίσης έχουμε την δυνατότητα να σώσουμε όποιο αρχείο του youtube θέλουμε κατευθείαν στο δίσκο μας, με την μορφή flv.

Ένα τελευταίο πράγμα που θα δούμε είναι ο resource sniffer. Όπως ξέρετε ότι βλέπουμε στον browser μας αυτό σώζεται προσωρινά στον υπολογιστή μας. Είτε είναι βίντεο απο youtube, ή εικόνα από κάποια σελίδα ή οτιδήποτε. Αυτό το προγραμματάκι λοιπόν βρίσκει όλα αυτά τα προσωρινά αρχεία και τα κατηγοριοποιεί. Έτσι μπορούμε να βρούμε και να σώσουμε οτιδήποτε βλέπουμε και ακούμε στον browser μας. Ακόμα και εκείνες τις φορές που φαινομενικά δέν μας το επιτρέπουν μερικές σελίδες.

Ο Maxthon είναι ένας browser που οι περισσότεροι άνθρωποι θα βρούν υπερφορτωμένο. Όμως το να διαβάζετε αυτό το άρθρο μάλλον δείχνει οτι δεν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία. Εγώ αποφάσισα να αλλάξω τον Chrome με τον Maxthon. Είναι πιο πλούσιος από τον Chrome, καταναλώνει πάνω κάτω την ίδια μνήμη και τις περισσότερες φορές δεν έχει καμία διαφορά σε ταχύτητα. Αν έχετε μια Android συσκευή, δοκιμάστε τον Maxthon και στο Android. Για μένα είναι ο καλύτερος browser που έχω δοκιμάσει στο Android.



Περισσότερα ...

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Pick of the week - Microsoft Skydrive


Πολλοί από εσάς ίσως χρησιμοποιείτε το Dropbox, το Skydrive ή ακόμα δοκιμάσατε και το Google Drive που έκανε την εμφάνιση του πρίν λίγες μέρες. Αν πάλι δεν σας λένε τίποτα τα ονόματα αυτά, θα μιλήσουμε σήμερα για δωρεάν αποθηκευτικό χώρο στο ίντερνετ.

Και οι τρείς υπηρεσίες που αναφέραμε πιο πάνω, μας προσφέρουν δωρεάν κάποιο χώρο σε κάποιο server, έτσι ώστε να αποθηκεύουμε τα αρχεία μας. Συγκριτικά, δεν ξεχωρίζει καμία υπηρεσία σαν καλύτερη. Μπορεί κάποια στοιχεία της μίας να βολεύουν μερικούς αλλά σε γενικές γραμμές δεν υπάρχει κάποια που θα μπορούσαμε να προτείνουμε σε όλους.

Αποφάσισα να διαλέξω το Skydrive, γιατί φαίνεται σαν την καλύτερη λύση για μεγάλο κομμάτι χρηστών.

Το Skydrive της Microsoft προσφέρει 7 Gb χώρου και αν είχατε γραφτεί πρίν τις 22 Απριλίου σας προσφέρει δωρεάν αναβάθμιση στα 25 Gb. Επειδή ο χώρος είναι και το σημαντικότερο κριτήριο αυτής της σύγκρισης, η Microsoft προσφέρει μεγαλύτερο χώρο από τις άλλες δύο εταιρίες. 5 Gb το Google Drive και 2 Gb το Dropbox.

Δεύτερο κριτήριο είναι πόσο μεγάλα αρχεία μπορούμε να ανεβάσουμε. Στο Skydrive λοιπόν μπορούμε να ανεβάσουμε έως 300 mb αρχεία από τον browser και έως 2 Gb, αν κατεβάσουμε τον client της υπηρεσίας.

Τρίτο κριτήριο είναι το πού μπορούμε να δούμε τα αρχεία αυτά. Προφανώς για να υπάρχουν στο ίντερνετ καλό θα ήταν να έχουμε πρόσβαση απο πολλές συσκευές. Υπάρχουν clients για Iphone, Ipad, Windows phone και Windows. Δέν υπάρχει client για Windows Xp αν σας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Επίσης δέν υπάρχει client για Android. (A! επίσης δέν υπάρχει client για linux :p .Αλλά είναι συχνό φαινόμενο για τους λινουξάδες.)

Μπορείτε επίσης να μοιραστείτε τα αρχεία σας με μικρό αριθμό ατόμων ή και να τα κάνετε public για όλους. Σαν υπηρεσία της Microsoft να περιμένετε οτι θα δουλεύει άψογα με όλα τα έγγραφα που έχετε στο Word, Excel και Onenote.

Στα μείον εκτός απο την απουσία client για Windows xp είναι και το όριο τών 90 ημερών αδράνειας του λογαριασμού. Αν και δέν είμαι σίγουρος τί ακριβώς γίνεται σε αυτή την περίπτωση και αν τελικά θα μπορείτε να επαναφέρετε τα αρχεία σας μετά το πέρας αυτού του ορίου, καλό είναι να το έχετε υπόψιν. Το ίδιο γίνεται και στο Dropbox, αλλά αν κάνετε συγχρονισμό κάθε μέρα με κάποιο client, τότε δεν θα πρέπει να σας απασχολεί κάτι τέτοιο. Στο Google Drive δέν φαίνεται να υπάρχει κάποιο όριο.

Λόγο του ανταγωνισμού να περιμένετε αύξηση του δωρεάν χώρου. Ίσως όχι από την Microsoft αλλά από την Google και το Dropbox. Για το Skydrive όμως δύσκολα θα δούμε client για Windows xp και για Android.





Περισσότερα ...
 

Copyright © panosdk Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger