Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Μετατρέψτε το Playstation 2 σε super NES.


Εδώ και κάμποσο θα έχετε βολέψει το Playstation 2 στην αποθήκη σας, είτε γιατί πήρατε κάποια άλλη κονσόλα, είτε γιατί πλέον δέν βγαίνουν αρκετά παιχνίδια.Άν σας ενδιαφέρει να κάνετε ένα ταξίδι προς τα πίσω και να παίξετε μερικά απο τα καλύτερα παιχνίδια του Super Nes της Nintendo,τότε αυτό το άρθρο είναι για εσάς.

To Snes station είναι ένας emulator του Super Nes για το Playstation 2. Δέν είναι εμπορικό πρόγραμμα και φυσικά δέν μπορείτε να το αγοράσετε πουθενά. Μπορείτε να το κατεβάσετε όμως απο διάφορα torrrent sites. Πρέπει να  έχετε ένα playstation 2 με mod chip έτσι ώστε να μπορέσει η κονσόλα να διαβάσει το dvd.
H συλλογή με τα παιχνίδια (roms) είναι απίστευτη.Ανάλογα με την έκδοση που θα βρείτε, έχετε να διαλέξετε από πάρα πολλά παιχνίδια, που είχαν εκδοθεί για το SNES. Η πιο διαδεδομένη περιέχει 2900 παιχνίδια σε εκδόσεις για ευρώπη, αμερική και ιαπωνία. Υπάρχουν κλασσικά παιχνίδια όπως Mortal Kombat 1,2,3, Doom,Wolfestein 3D,Legend of zelda,NBA jam,Super Mario World και τόσα άλλα παιχνίδια που παίζαμε στο παρελθόν. Ο άνθρωπος που έφτιαξε αυτή την συλλογή πραγματικά αξίζει πολλά μπράβο,γιατί το μενού είναι αρκετά εύκολο στην χρήση και υπάρχει και έναν ωραίο σύστημα ώστε να σώζουμε τα παιχνίδια μας.

Παρόλο που δέν μπορώ να σας δώσω κάποιο link, δέν θα δυσκολευτείτε να το βρείτε κάνοντας μια αναζήτηση στα δημοφιλή torrent sites. Άν θέλετε να οργανώσετε μια βραδιά νοσταλγίας, τότε ξεσκονίστε το playstation 2 και κατεβάστε το Snes Station.
Περισσότερα ...

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Μετατρέψτε τις φωτογραφίες σας σε digital σκίτσα πανεύκολα.


Είναι της μόδας διάφοροι χρήστες στο facebook, να ανεβάζουν φωτογραφίες τους που μοιάζουν σαν να είναι σκιτσαρισμένες απο κάποιο ζωγράφο.Υπάρχουν και κάποιες online εφαρμογές που μπορούμε να ανεβάζουμε την φωτογραφία μας και να μας στέλνουν έτοιμη την φωτογραφία μας σαν σκίτσο. Άντι να στέλνουμε την φωτογραφία μας δεξιά και αριστερά, μπορούμε με την βοήθεια ενός δωρεάν προγράμματος να την κάνουμε μόνοι μας.

Άν δέν έχετε ήδη το Paint.Net, κατεβάστε το από το http://www.getpaint.net/. Με αυτό το δωρεάν πρόγραμμα και με δύο κλίκ, θα μετατρέψουμε την φωτογραφία μας.

Πριν αρχίσουμε, η σημαντικότερη δουλεία που πρέπει να κάνουμε είναι να διαλέξουμε μια φωτογραφία μας.Φροντίστε αυτή η φωτογραφία να είναι καλά φωτισμένη, και παρατηρήστε τους τόνους που έχει το δέρμα σας.Καλό είναι να μην έχει πολλές αντιθέσεις και περίεργες σκιές και προσπαθήστε να είναι ομοιόμορφο. Όπως θα δείτε στο παράδειγμα ο φωτισμός πάνω στην κοπέλα είναι αρκετά ομοιόμορφος, κάτι που σημαίνει οτι δέν θα αφήσει σκοτεινά σημεία.

Αφού διαλέξουμε την φωτογραφία, απλά επιλέγουμε το εφέ Artistic | Pensil Sketch. Εδώ μπορούμε να ρυθμίσουμε το Pencil tip size, όπου είναι το πόσο λεπτομέρεια θα έχει το σκίτσο και το range που ρυθμίζει το πόσο "βάθος" θα ζωγραφίσει. Αν για παράδειγμα βγήκατε μπροστά από ένα τοίχο, μπορείτε να ρυθμίσετε ο τοίχος να μην ζωγραφιστεί. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να παίξετε με τις ρυθμίσεις και να βλέπετε απο την προεπισκόπιση το αποτέλεσμα.Για κάτι έντονο, και το range αλλά και το tip size θα πρέπει να έχουν αρκετά μεγάλες τιμές.
Και αυτό ήταν.Μπορείτε τώρα να εξάγετε την εικόνα σας και να την ανεβάσετε στο facebook.Αν θέλετε  μπορείτε να δοκιμάσετε και μερικά άλλα εφέ και να δείτε πώς μπορείτε να την κάνετε καλύτερη.
Περισσότερα ...

Pick of the week - qBittorrent


Τον τελευταίο καιρό και μετά την αναβάθμιση που έκανα στο utorrent και στούς δύο μου υπολογιστές, βγήκαν κάποια προβλήματα.Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο bug σε αυτή την έκδοση του προγράμματος, αλλά το πρόβλημα λύθηκε μόλις αντικατέστησα το πρόγραμμα με κάποιο άλλο.


Το θέμα είναι με τί θα μπορούσα να αντικαταστήσω το καλύτερο πρόγραμμα για torrents. Στο ubuntu, υπάρχει ένα πολύ καλό πρόγραμμα, κλώνος του utorrent, το qBittorrent.Το χρησιμοποιώ για αρκετό καιρό και είναι άψογο.Και ευτυχώς υπάρχει και σε έκδοση για windows.

Δεν μπορούμε να πούμε πολλά γιαυτό το πρόγραμμα μιας και αποτελεί κλώνο του utorrent.Οπότε ότι ξέρατε, υπάρχει και εδώ.Το ωραίο είναι ότι και αυτό το πρόγραμμα παραμένει ελαφρύ, κάτι που καθιέρωσε τον utorrent.Εδώ και πέντε μέρες δέν έχει παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα.Είτε για linux,είτε για windows, το πρόγραμμα είναι η καλύτερη λύση, αν ψάχνετε ένα πρόγραμμα παρόμοιο με το utorrent.





Περισσότερα ...

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Pick of the week - Paint .NET


To Paint.NET ξεκίνησε σαν μια δωρεάν και καλύτερη έκδοση του Ms paint, γραμμένο πάνω στο .net framework της Microsoft.Αν και απο την αρχή τράβηξε την προσοχή του κόσμου, κατάφερε να εξελιχθεί και να συναγωνίζεται, όχι το τραγικό Ms paint, αλλά το Photoshop και άλλα παρόμοια προγράμματα.


Αυτό που κατάφερε η Adobe με το Photoshop είναι να θέσει τα standards, σε ότι αφορά την επεξεργασία εικόνας.Και έτσι για να πετύχει πλέον ένα τέτοιο πρόγραμμα, πρέπει να "φέρνει" στο Photoshop.Έτσι ώστε να μπορεί ένας έμπειρος χρήστης να νιώσει σαν το σπίτι του, αλλά παράλληλα να μπορεί να εκτιμήσει και τις καινούργιες δυνατότητες του. Ένας απο τους σημαντικότερους λόγους  που αποτυγχάνει το Gimp, είναι οτι το γραφικό περιβάλλον του, δέν έχει και μεγάλη σχέση με το Photoshop.Και αυτό σημαίνει ότι κάποιος θα πρέπει να δαπανήσει περισσότερες ώρες στην εκμάθηση του, αν θέλει να αλλάξει εργαλείο.

Μόλις τρέξετε το πρόγραμμα λοιπόν θα βρεθείτε σε γνώριμο τόπο.Οι περισσότεροι χρήστες του Photoshop, το χρησιμοποιούν για βασικές δουλείες.Αυτές τις δουλείες, καλύπτει πλήρως το Paint.NET.Αν είστε γραφίστας και διαβάζετε το άρθρο, τότε είστε σε λάθος σημείο και μάλλον αυτό το πρόγραμμα δεν θα σας βοηθήσει.

Έχουμε λοιπόν δυνατότητα βασικής επεξεργασίας εικόνας,υποστήριξη layer, μερικά εφέ και υποστήριξη διαφόρων plug-in από την κοινότητα.
Άν είστε ανάμεσα από το Ms Paint και το Photoshop,δηλαδή αν θέλετε κάτι καλύτερο απο το MS Paint και κάτι ευκολότερο από το Photoshop, τότε θα πρέπει να το δοκιμάσετε.Για τις ανάγκες τών περισσότερων απο μας είναι το καλύτερο.Και όπως ξέρουμε δέν υπάρχει καλύτερη προσφορά απο την δωρεάν.



Περισσότερα ...

Internet Explorer 9



Κυκλοφόρησε λοιπόν η έκδοση 9 του Internet Explorer της Microsoft. Σε μια εποχή όπου και στους browsers έχουν έρθει τα πάνω κάτω.Ο Chrome είναι σήμερα οτι ήταν παλιότερα ο Firefox.Ένας σχετικά καινούργιος και ταχύς browser που πάει να γίνει ο πιο δημοφιλής. Και ο Firefox είναι σήμερα ότι ήταν παλιότερα ο Internet Explorer.Δηλαδή ο στόχος κάθε άχρηστης toolbar και addon, επειδή είναι ο browser που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι.

O Internet Explorer, αν δέν ήταν τόσο στενά συνδεδεμένος με τα Windows, δεν θα είχε το μεγάλο ποσοστό που έχει ακόμα και σήμερα.Η Microsoft τον τελευταίο καιρό καλείται να ξαναμπεί στο παιχνίδι και να αποδείξει ότι υπάρχει, σε διάφορους τομείς, που παλιότερα ήταν το μονοπώλιο.Το κάνει στα κινητά με το καινούργιο λειτουργικό και το κάνει και στους browsers με τον IE9.

Το πρώτο λάθος της MS, είναι ότι δεν υπάρχει (προς το παρών) έκδοση για τα Windows XP.Μπορεί να θέλει να τα ξεφορτωθεί μιας και τα Windows 7 είναι καλύτερα, αλλά τα περισσότερα συστήματα τρέχουν ακόμα XP.Άρα μπορούν απο τώρα να ξεχάσουν το όνειρο ότι θα δούν τον IE9 να γίνετε ο δημοφιλέστερος browser. Εάν το πρόγραμμα αποδειχτεί καλό, προφανώς θα υπάρξουν προσπάθειες μεταφοράς του σε παλιότερα λειτουργικά, όπως τα XP,από τρίτους.

Πηγαίνοντας στο πρόγραμμα τώρα θα δούμε μερικά νέα χαρακτηριστικά. Καταρχήν εμφανισιακά κλίνει πρός την λογική του Google Chrome.Δηλαδή όσο πιο απλό, τόσο καλύτερο.Σαν default, ανεβάζει την search bar, μαζί με τα tabs,δίνοντας λίγο ακόμα χώρο για τις σελίδες μας.Ο στόχος τους ήταν αυτός, μιάς και πολλές φορές έχουν τονίσει απο την MS, ότι η φιλοσοφία τους είναι η προσοχή του χρήστη να είναι στο περιεχόμενο και όχι στο λειτουργικό ή στα προγράμματα της MS.
Ο browser είναι λογικά ο πιό γρήγορος.Και χωρίς να μπούμε σε τεχνικά και βαρετά θέματα θα το καταλάβετε με την πρώτη.Επίσης σημαντικό είναι να καταναλώνει λογικά ποσά μνήμης.Γιατί τι νόημα έχει ένας ταχύτατος browser, αν γονατίζει ένα netbook με 1Gb μνήμη.Και εδώ λοιπόν ο IE9 φαίνεται να παίρνει την πρωτιά, τουλάχιστον με μια γρήγορη ματιά στον Task Manager.Αν δούμε στην παρακάτω εικόνα όπου έχουμε τον IE9 και τον Chrome να τρέχουν ένα βίντεο, βλέπουμε καθαρά την διαφορά.Κανένα από τα δύο προγράμματα δεν τρέχει κάποιο add-on.
H Microsoft κατάλαβε καλά το σημαντικότερο ζήτημα που κάνει έναν browser να αργεί.Και είναι τα add-ons.Από τα πιο χρήσιμα, μέχρι τα πιο άχρηστα, τα add-ons μπαίνουν στον browser μας, τις περισσότερες φορές χωρίς την θέληση μας. Οι περισσότεροι χρήστες, δέν ξέρουν κάν πώς να τα βγάλουν και έτσι καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι φταίει το πρόγραμμα για όλη αυτή την καθυστέρησή. Στην κατηγορία Manaage Add-ons λοιπόν, μπορείτε να δείτε ποιά έχετε και να δείτε επίσης πόσο χρόνο προσθέτουν στην εκκίνηση του browser σας.Από εκεί μπορείτε να κρατήσετε ποιά θέλετε, αλλά και να απενεργοποιήσετε, όλα αυτά που απλά μπήκαν "κατά λάθος".
H MS εκμεταλλεύεται το λειτουργικό και μας προσφέρει την δυνατότητα να φτιάξουμε συντομεύσεις των αγαπημένων μας σελίδων στην taskbar.Είναι αρκετά χρήσιμη αυτή η δυνατότητα για τις καθημερινές συνήθειες μας.

Το να ομαδοποιεί ένας browser καρτέλες είναι η πιό χρήσιμη δυνατότητα που αρχίζει να εφαρμόζεται στους browsers τελευταία. Εδώ γίνετε με χρώματα, αλλά δέν βολεύει μιας και οι τίτλοι των σελίδων μένουν στην tab bar.Η χρησιμότητα τών groups είναι,εκτός απο την ομαδοποίηση, να αδειάζουμε και χώρο.Ειλικρινά δέν μπορώ να καταλάβω γιατί εφάρμοσαν αυτό το σύστημα και επίσης δέν βρήκα κάποιο άλλο τρόπο για να κάνουμε ομαδοποίηση. Ίσως θα πρεπε να ρίξουν και μια ματιά στον Firefox και το πώς δημιουργεί groups και όχι να αποφασίσουν να κάνουν έναν καλύτερο Chrome.

Στο τέλος αυτό που μένει είναι το να κάνουμε την δουλεία μας πιο εύκολα.Σαφώς είναι γρήγορος browser και σαφώς είναι και ελαφρύς. Αλλά δεν υπάρχει κάτι άλλο που προς το παρών θα μας κάνει να αλλάξουμε και να κατεβάσουμε τον IE9. Σε σύγκριση με τον Opera, που κατα την γνώμη μου είναι ο πιο κατάλληλος browser για έναν μέτριο ή προχωρημένο χρήστη υπολογιστή, ο IE9 είναι μια κομμένη και απλή έκδοση browser.Και αν σκεφτούμε οτι ο χρόνος που περνάμε στο ίντερνετ όλο και μεγαλώνει, τότε η Microsoft θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερα.


Περισσότερα ...
 

Copyright © panosdk Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger