Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Metroclock


To Metroclock είναι ένα ρολόι τύπου Hud , για τα Windows.Είναι εμπνευσμένο από αυτό εδώ το πρόγραμμα http://factormystic.net/projects/gadgets/hud-time . Στόχος ήταν να μπορεί να αλλάζει χρώματα, να μπορεί να αλλάζει διαφάνεια και να είναι στα ελληνικά. Χρειάζεται το .net framework 2.0 για να τρέξει. Αυτό σημαίνει ότι αν κάνετε σωστά τις ενημερώσεις, θα  έχετε το .net framework ήδη εγκατεστημένο . Επίσης θα πρέπει να έχετε εγκατεστημένη την γραμματοσειρά Seqoe UI.
To Metroclock θα αρχίσει με τις default τιμές του. Δηλαδή 25% διαφάνεια, και άσπρο χρώμα γραμματοσειράς. Για μπείτε στις ρυθμίσεις θα πρέπει να κάνετε δεξί κλίκ πάνω στην ημέρα ή στην ώρα. Τότε εμφανίζετε το παράθυρο με τις ρυθμίσεις. Από εκεί μπορείτε να αλλάξετε και να αποθηκεύσετε τις επιλογές σας. Για να κλείσετε το πρόγραμμα κάντε την ίδια διαδικασία για να μπείτε στις ρυθμίσεις και μετά επιλέξτε «τερματισμός προγράμματος.
Ο κώδικας του προγράμματος υπάρχει στον ίδιο φάκελο με το εκτελέσιμο αρχείο. Για να επεξεργαστείτε τον κώδικα θα πρέπει να έχετε το visual studio 2008 ή νεότερο




(update)
Μια μικρή αναβάθμιση στο πρόγραμμα έτσι ώστε να δείχνει την θερμοκρασία απο την πόλη μας. Μπορούμε να αναζητήσουμε την πόλη μας, γράφοντας το ονομά της στα αγγλικά. Αναζητήστε πληροφορίες για το google weather api, αν δεν μπορείτε να βρείτε την πόλη σας.

Με διπλό κλίκ πάνω στην ώρα η στην ημέρα του προγράμματος, εμφανίζουμε τις ρυθμίσεις. Απο εκεί διαλέγουμε την πόλη μας, αν υπάρχει στο μενού ή γράφουμε το όνομα της δικής μας. Για να δείτε τις αλλαγές πατήστε αποθήκευση.


Download Metroclock 0.1
Download Metroclock 0.2




Περισσότερα ...

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Desktop linux sucks.Μία ενδιαφέρουσα ομιλία γύρω από το linux.

Τυχαία βρήκα χθές και παρακολούθησα το παρακάτω βίντεο.Για πρώτη φορά βλέπω έναν άνθρωπο που χρησιμοποιεί linux, να έχει τέτοια επιχειρήματα και να παραδέχεται πώς το λειτουργικό είναι ίσως και κατώτερο από τα windows του 95.Είναι κάτι που όλοι οι μή πωρωμένοι το βλέπουν, αλλά με μια τέτοια δήλωση σίγουρα θα έρθεις αντιμέτωπος με όλους αυτούς τους ηλίθιους οπαδούς που πιστεύουν οτι το linux είναι μόνο για μια συγκεκριμένη μερίδα ανθρώπων με υψηλό IQ και άλλων ιδιαίτερων προσόντων.

Μην με παρεξηγήσετε.Το γουστάρω το λίνουξ.Ξεκινώντας απο τα mandrake 7.0, κάθε τόσο έκανα dual boot με καινούργιες εκδόσεις λίνουξ με σκοπό να τα χρησιμοποιώ.Η αλήθεια είναι οτι ποτέ δέν κατάφερα να τα κρατήσω παραπάνω από ένα μήνα γιατί πάντα έλειπε κάτι.Drivers,προγράμματα που ήθελα και δεν υπήρχαν, παιχνίδια κλπ κλπ.Τώρα τελευταία βρίσκω τον εαυτό μου να περνάει περισσότερο χρόνο στα ubuntu, παρά στα windows 7.Αλλά και πάλι μου λείπουν αρκετά πράγματα.

Τό ίντερνετ είναι γεμάτο από φόρουμς με άτομα που θα σας πούνε ότι το λίνουξ είναι το καλύτερο λειτουργικό σύστημα μπλα μπλα μπλα. Άν θέλετε να μάθετε την αλήθεια από έναν άνθρωπο που ασχολείται με το λειτουργικό, τότε δείτε την παρακάτω ομιλία.Μακάρι έστω και τα μισά πράγματα που προτείνει να γίνουν κάποια στιγμή πραγματικότητα.

Desktop linux sucks,and what we can do about it
Περισσότερα ...

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Πώς να φτιάξουμε την ανάλυση τής οθόνης σε μια linux διανομή.

Ένα κλασσικό πρόβλημα στις διανομές linux είναι η απουσία τών drivers για πολλές συσκευές. Ειδικά όταν μιλάμε για βασικές συσκευές όπως μόνιτορ και κάρτες γραφικών, μπορούμε να φτάσουμε σε σημείο ώστε να μην μπορούμε να δουλέψουμε με το καινούργιο μας λειτουργικό. Παρακάτω θα δούμε ένα γρήγορο για κατόχους lg l222ws μόνιτορ. Μπορείτε φυσικά να το εφαρμόσετε και σε άλλα μόνιτορ, αν το λειτουργικό δεν μπορεί να αναγνωρίσει την οθόνη σας.

Αφού βάλετε τους drivers τής οθόνης (για το ubuntu σύστημα | διαχείριση συστήματος | οδηγοί υλικού) και παρατηρήσετε ότι ή ανάλυση μένει στα 640x480, τότε κάνουμε το παρακάτω:

Πηγαίνετε στην σελίδα της εταιρίας που κατασκεύασε το μόνιτορ σας και βρείτε τις τιμές για horizontal sync και vertical refresh.Οι τιμές για το συγκεκριμένο μόνιτορ είναι

H 30,0 – 83,0 και V 56-75.

Στην συνέχεια πρέπει να αλλάξουμε αυτές τις τιμές από το αρχείο xorg.conf. Το αρχείο βρίσκετε στο /etc/X11/ και θα πρέπει να έχουμε δικαιώματα root για να μπορέσουμε να το αλλάξουμε.

Ανοίξτε μια κονσόλα και γράψτε sudo gedit. Θα εμφανιστεί ένας κειμενογράφος και απο εκεί μπορείτε να πατήσετε άνοιγμα, να πάτε στον φάκελο /etc/X11/ και να ανοίξετε το xorg.conf .




Κατεβείτε στο “ Section “Monitor” “ και αλλάξτε τις τιμές HorizSync και VertRefresh με τις τιμές για το δικό σας μόνιτορ. Σώστε το αρχείο και βγείτε. Τώρα μπορείτε απο το πρόγραμμα διαχείρισης της κάρτας γραφικών, να αλλάξετε την ανάλυση σας στην native που υποστηρίζει το μόνιτορ σας.

Περισσότερα ...
 

Copyright © panosdk Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger