Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Pick of the week - Netvibes

             Όνομα: Netvibes                   Url:www.netvibes.com          

Άλλη μια δικτυακή υπηρεσία για αυτή την εβδομάδα. Το Netvibes είναι μια ακόμα startup page.Κάτι σαν το igoogle και το pageflakes.Οι startup σελίδες μοιάζουν με τα portals, αλλά με την βασική διαφορά, ότι μπορούμε να τα φέρουμε στα δικά μας γούστα.Να εμφανίζουμε ότι ειδήσεις θέλουμε εμείς,τα emails μας,τους χάρτες μάς,τα λίνκ μας,facebook και twitter και ότι άλλο χρησιμοποιείτε καθημερινά στο διαδίκτυο.

Με την χρήση tab,  μπορούμε να οργανώσουμε τις πληροφορίες καλύτερα.Για παράδειγμα μπορείτε να στείλετε όλα τα νέα σας σε ένα tab.Να έχετε όλα τα κοινωνικά δίκτυα σε ένα άλλο και ούτω καθεξής.

Υπάρχει και η επιλογή το προσωπικό μας portal να το ανοίξουμε για όλο τον κόσμο ή να ανοίξουμε μερικά tabs άν θέλουμε. Οπότε καλό είναι να αποφασίσετε αν σας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο και να το κάνετε με πολύ προσοχή, ιδιαίτερα αν υπάρχουν λογαριασμοί κοινωνικών δικτύων και email.

Τώρα ίσως ρωτάτε γιατί να μπείτε σε αυτή την διαδικασία, εφόσον αυτά τα κάνετε ούτως ή άλλος λίγο πολύ κάθε μέρα.Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα σε μια startup page είναι ότι όλες οι πληροφορίες είναι συγκεντρωμένες και ταξινομημένες σε μία σελίδα.Και δεν χρειάζεται να μπείτε σε 10 σελίδες, αλλά και να τρέξετε άλλες τόσες εφαρμογές.Μπορείτε σε ένα tab απλά να οργανώσετε τις διακοπές σας, βάζοντας χάρτες από το μέρος που ενδιαφέρεστε, διάφορες σελίδες με πληροφορίες για το μέρος, ένα ημερολόγιο για το πρόγραμμα σας και ότι άλλο χρειαστεί, μόνο και μόνο από μία σελίδα.

Ένα δεύτερο πλεονέκτημα, είναι το πόσο εύκολα γίνονται όλα αυτά προσβάσιμα, από ένα απλό κινητό με internet browser. Και ειδικά στο κινητό κανείς δεν έχει ώρα να ανοίγει εφαρμογές και σελίδες κάθε λίγο και λιγάκι.Υπάρχει ειδική σελίδα για κινητά wap.netvibes.com η οποία φροντίζει τα widgets σας να φαίνονται όσο το δυνατόν καλύτερα στην μικρή οθόνη του κινητού σας.

Άν σας άρεσε η ιδέα κάντε ένα account(αποφεύγω να λέω λογαριασμό,γιατί για έναν ηλίθιο λόγο ο κόσμος φοβάται όταν ακούει αυτή τη λέξη, κιας είναι και τσάμπα).

Μπορούμε να διαλέξουμε διάφορα θέματα για την σελίδα μας, αλλά και πολύ εύκολα να φτιάξουμε και τα δικά μας.

Περισσότερα ...

Χρόνια μου πολλά

Σήμερα έχω γενέθλια οπότε χρόνια μου πολλά.Έχοντας περάσει από μια δύσκολή και πρωτόγνωρη περίοδο για μένα έμαθα πολλά πράγματα και άλλαξα πολύ.Η ζωή μερικές φορές φαίνεται λίγη και άλλες φορές είναι ένα τεράστιο μπουρδέλο.Ο εαυτός μας μπορεί να γίνει ο καλύτερος φίλος μας αλλά και ο χειρότερος εχθρός μας.

Να θυμάστε πάντα οτι η ζωή δέν είναι δυαδική, όπως τα κουτιά με τα πλήκτρα που χρησιμοποιούμε κάθε μερά.Να έχετε πάντα ανοιχτό μυαλό και αρκετό κουράγιο.Να στε όλοι καλά.

Περισσότερα ...

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Pick of the week – Ninite


Όνομα:Ninite Url:http://ninite.com/

Λίγο να έχετε ασχοληθεί με το κάποια διανομή linux, θα έχετε ακούσει για τον synaptic.Με λίγα λόγια είναι ένας manager που κάνει την εύρεση αλλά και εγκατάσταση προγραμμάτων παιχνιδάκι.Αυτό λειτουργεί πολύ καλά στο linux μίας και η εγκατάσταση προγραμμάτων είναι πιο δύσκολη, από οτι στα windows.Το Ninite είναι κάτι παρόμοιο για τα Windows.Ισως να φιλοδοξεί να γίνει μίας και είναι ακόμα σε πολύ αρχικό στάδιο.

Αυτό που μας προσφέρει προς το παρών, είναι κορυφαίες freeware προτάσεις σε διάφορες κατηγορίες προγραμμάτων. Εδώ λοιπόν θα βρούμε γνωστούς internet browsers,media players,και διάφορα utilities για τόν υπολογιστή μας.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή.Απλά διαλέγουμε ποιά προγράμματα θέλουμε να εγκαταστήσουμε και στην συνέχεια κατεβάζουμε τον installer.Ο installer θα εγκαταστήσει τα προγράμματα χωρίς να ρωτήσει κάτι άλλο.Έτσι γλιτώνουμε από τα πολλά next και next.

Στην περίπτωση του απλού χρήστη, το Ninite είναι μια πολύ ωραία πρόταση.Έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε μερικές πολύ καλές,δοκιμασμένες και χρήσιμες εφαρμογές και να μην κατεβάζουμε ότι σαβούρα βρούμε απο το ίντερνετ.

Μερικά από τα προγράμματα που προσφέρει το Ninite.

Περισσότερα ...
 

Copyright © panosdk Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger