Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Down and low



Download (Down and low.mp3)

Down and low.
Στοίχοι,τραγούδι: Άρης Χατζής.
Μουσική: Παναγιώτης Κουτσελίνης.

Είχαμε χρόνια να γράψουμε και αυτό ήταν κάτι σαν δοκιμαστικό.Είχαμε πρόβλημα με τα windows 7 και το πρόγραμμα εγγραφής που χρησιμοποιώ.Οπότε βγήκε λίγο θόρυβος παραπάνω.Αλλά το αποτέλεσμα είναι καλό.
Περισσότερα ...

Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Απλός μετρητής μπαταρίας - Vb.NET

Θα φτιάξουμε σήμερα ένα απλό μετρητή τής μπαταρίας του laptop μας σε visual basic .net. Ίσως ακούγετε πολύπλοκο αλλά το net framework, μας παρέχει οτι χρειαζόμαστε ώστε να μην μπλέκουμε με δύσκολο κώδικα. Για αρχή θέλουμε 3 μεταβλητές.

Dim powerLeft As Single
Dim timeLeft As Integer
Dim is_charging As Boolean

Η powerLeft θα κρατάει το επι τις εκατό ποσοστό τής εναπομείναντος ενέργειας της μπαταρίας (ουφ!).Η timeLeft θα κρατάει τα λεπτά που απομένουν μέχρι να τελειώσει η μπαταρία. Και η is_charging είναι true αν φορτίζει ο υπολογιστής και false άν δέν υπάρχει ρεύμα.

Άρα λοιπόν έχουμε
powerLeft = SystemInformation.PowerStatus.BatteryLifePercent * 100
timeLeft = SystemInformation.PowerStatus.BatteryLifeRemaining / 60
Το επί 100 στο powerLeft απλά μετατρέπει την τιμή σε επι τις εκατό.Το / 60 στο timeleft μετατρέπει σε λεπτά τα δευτερόλεπτα του batteryLifeRemaining.

Χρειάζεται να ξέρουμε αν φορτίζει η όχι ο υπολογιστής ,ώστε να ενημερώνουμε τον χρήστη. Αυτό μπορούμε να το πάρουμε απο την επιστροφή της SystemInformation.PowerStatus.PowerLineStatus.Άν η τιμή που επιστρέφει είναι PowerLineStatus.Online τότε σημαίνει οτι ο υπολογιστής είναι στο ρεύμα οπότε κάνουμε την is_charging true.

Το πώς θα εμφανίσετε αυτές τις πληροφορίες εξαρτάται απο εσάς κάθε φορά. Εδώ απλά θα συνδέσουμε ένα progress bar να δείχνει πόσο μπαταρία μας έμεινε και έναν timer όπου κάθε ένα λεπτό θα ελέγχει τις παραπάνω μεταβλητές και θα τις ανανεώνει.

Στόν timer να πούμε ότι τα 1000 miliseconds, είναι ένα δευτερόλεπτο.Άρα τα 60.000 miliseconds είναι ένα λεπτό. Όποτε κάθε ένα λεπτό τσεκάρετε την μπαταρία να δείτε την καταστασή της.
Κατεβάστε το αρχείο για να δείτε όλο τον κώδικα.




Περισσότερα ...
 

Copyright © panosdk Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger