Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Net Tools XP -realbasic


To Net Tools XP είναι μια συλλογή βασικών εντολών για το ίντερνετ. Συγκεκριμένα προσφέρει Gui εκδοχές για τίς εντολές ping,nslookup,netstat,whois,tracert. Επειδή δεν πρόλαβα να βάλω κάποιον installer τα ftrace.exe και WhoisCL.exe θα πρέπει να τα αντιγραφούν στο c:/windows/system32 για να δουλέψει το πρόγραμμα κανονικά. Σε επόμενη έκδοση θα υπάρχει installer που θα κάνει αυτή την δουλεία. Το αρχείο που θα κατεβάσετε περιέχει και τον κώδικα του προγράμματος.

Download NetToolsXp 0.1

Update 0.2
Διόρθωσα αρκετά λαθάκια που είχε το πρόγραμμα.Επίσης μια καινούργια λειτουργία είναι το κατέβασμα μιας σελίδας στον υπολογιστή σας.Είτε όλης της σελίδας είτε της σελίδας μαζί με τα link της.Επίσης η καινούργια έκδοση παίζει και στα windows 7.

NetToolsXp 0.2
NetToolsXp 0.2.2
Περισσότερα ...

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Πώς να "κλέψουμε" ένα αρχείο ήχου απο έναν web player.

Λοιπόν θα δούμε πώς μπορούμε να "κλέψουμε" ένα αρχείο ήχου απο ένα web player.Πολύ χρήσιμο στην περίπτωση που θέλουμε να κατεβάσουμε ένα podcast για παράδειγμα.
Στον κώδικα της σελίδας θα δούμε οτι δεν αναφέρεται πουθενά το link του mp3.Οπότε θα πρέπει να ακολουθήσουμε άλλο τρόπο. Ο πίο εύκολος είναι να κατεβάσουμε τον browser της apple, safari.Δέν έχει σημασία να το λειτουργικό μας είναι windows ή mac ο τρόπος δουλεύει και στα δύό.
Πρίν φορτώσουμε την σελίδα μας θα πάμε στο μενού του safari και θα επιλέξουμε το υπομενού activity.

Θα βγεί ένα παράθυρο και μας δείχνει αναλύτικα τις κινήσεις που γίνονται όταν δεχόμαστε μια σελίδα απο το ίντερνετ.Ας πάμε τώρα στο παράδειγμα μου και ας υποθέσουμε οτι θέλω να κατεβάσω το αρχείο ήχου απο το http://personallifemedia.com/podcasts/236-buddhist-geeks/play.
Ο player είναι αυτός.


Οταν λοιπόν φορτώσει κοιτάμε στο παράθυρο του activity και ψάχνουμε πρώτα για το site και μετά για το αρχείο ήχου.Στην περίπτωσή μας ένα mp3.

Αφού το βρούμε το γράφουμε σε έναν download manager και το κατεβάζουμε για να το ακούσουμε.
Περισσότερα ...

Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ GOOGLE SEARCH



ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ GOOGLE SEARCH

Όλοι καταλαβαίνουμε πόσο εύκολη είναι σήμερα η πρόσβαση στήν πληροφορία. Πράγματα που τώρα θεωρούμε δεδομένα, παλιότερα απαιτούσαν αρκετές ώρες η και μέρες ψαξίματος. Δεν ήταν και λίγες η φορές που απλά τα παρατούσαμε χωρίς να έχουμε βρεί αποτέλεσμα. Σήμερα αυτό δέν υπάρχει. Με την διόγκωση του ίντερνετ και με τόν ερχομό του google ώς μηχανή αναζήτησης, η αναζήτηση πληροφοριών έγινε παιχνίδι. Με την λέξη google να γίνετε ρήμα σε πολλές γλώσσες του κόσμου, καταλαβαίνουμε το πόσο σημαντικό είναι το google στην αναζήτηση της πληροφορίας. Το να γράφουμε μια ή δυο λέξεις και να επιστρέφει εκατομμύρια σελίδες με αυτή την αναφορά σε δέκατα του δευτερολέπτου, φαντάζει σε όλους κάτι το εξωπραγματικό. Η αλήθεια είναι όμως το ότι ψάχνεις σχεδόν πάντα ένα πράγμα. Άρα όσα πιο πολλά αποτελέσματα μας βγάζει η μηχανή αναζήτησης τόσο μεγαλύτερο λάθος έχουμε κάνει στον τρόπο που το ζητήσαμε.

Αυτό που θα κάνουμε σήμερα εδώ είναι να μάθουμε τρόπους ώστε να μειώσουμε κατα πολύ τα αποτελέσματα αναζήτησης και παράλληλα να μάθουμε τα εργαλεία που μας προσφέρει η μηχανή για σωστή αναζήτηση. Πριν όμως κάνουμε οτιδήποτε ας αρχίσουμε με τα βασικά.
Οι περισσότεροι από εμάς θα ξέρουμε πώς με τα διπλά εισαγωγικά μπορούμε να ψάξουμε για μια φράση ακριβώς. Δηλαδή σε ένα όνομα πχ giannis iwannou δεν ψάχνουμε για σελίδες που περιέχουν το giannis ή το iwannou ή και τα δύο, αλλά ψάχνουμε για το “giannis iwannou” μόνο και με αυτή την σειρά. Όπως για παράδειγμα το ονοματεπώνυμό μου δίνει σκέτο 2040 αποτελέσματα, ενώ με διπλά εισαγωγικά μόνο 3 (μετά απο αυτό το κείμενο θα γράψω πώς να γίνεις δημοφιλής στο ίντερνετ:) ). Αυτό γίνετε γιατί το παναγιώτης είναι κοινό όνομα και δίνει αρκετά αποτελέσματα μιας και αναφέρεται αρκετά στο ίντερνετ. Αλλά σαν αποτέλεσμα δέν μας κάνει μιας και ψάχνουμε συγκεκριμένα εμένα και όχι οποιονδήποτε παναγιώτη.

Επόμενο θέμα μας είναι οι τελεστές AND,OR και NOT που τις συναντάμε σε διάφορες μηχανές αναζήτησης.
Για αρχή το AND είναι η βασική αναζήτηση που κάνουμε κάθε φορά όταν ψάχνουμε δύο ή παραπάνω λέξεις. Το προσθέτει δηλαδή η μηχανή και δέν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα εμείς. Η αναζήτηση giannis iwannou είναι ίδια με την αναζήτηση giannis+iwannou.
Ο τελεστής ΟR με το σύμβολο | είναι λίγο πίο μπερδεμένος σε απλό παράδειγμα. Αλλά σε ένα πιο σύνθετο μας σώζει απο πολλούς μπελάδες. Στο απλό παράδειγμα 3 ονομάτων θα μας βγάλει σελίδες που τουλάχιστον περιέχουν ένα απο τα 3 ονόματα. Θα δούμε παρακάτω πιο ενδιαφέρουσες χρήσεις του τελεστή ΟR.
Ο τελεστής ΝΟΤ , σύμβολο - , αφαιρεί από την αναζήτηση μας τις σελίδες που μιλάνε για το θέμα που θέλουμε να αφαιρέσουμε. Θέλω να βρώ τον “gianni iwannou” αλλά όχι να εμφανιστούν οι σέλιδες που αναφέρεται το όνομα αυτό στο facebook. Άρα ψάχνω για “gianni iwannou” -facebook.


Στήν συνέχεια θα δούμε μερικούς εξελιγμένους τελεστές (advanced operators). Η σύνταξη τών εξελιγμένων τελεστών είναι :

τελεστής:λέξη για ψάξιμο.
(προσοχή εδώ στον να μήν αφήσουμε κενό μέτα τον τελεστή:)

Ο intitle και alltitle: ψάχνει να βρεί στον τίτλο τις σελίδας για την λέξη που ψάχνουμε. Το alltitle σημαίνει ότι ψάχνουμε για όλες τις λέξεις που βάλαμε. Δηλαδή το intitle:panos index θα ψάξει για σελίδα που έχει στον τίτλο της το “panos” και σε όποιο μέρος της σελίδας την λέξη “index”. Ενώ το alltitle:panos index, θα ψάξει για σελίδες που έχουν στον τίτλο τους το “panos” και το “index”.
To inurl και allurl: παρόμοια με το παραπάνω ψάχνει στο url τής σελίδας.
Filetype: ψάχνει για διάφορους τύπους αρχείων. Για παράδειγμα το “allilografia fitype:doc” ψάχνει για αρχεία office που έχουν κάπου στο έγγραφό τους,στον τίτλο,στον λίνκ... την λέξη “allilografia”.
Intext και allintext. Παρόμοια με το intitle και alltitle, ψάχνει για λέξη μέσα στο κείμενο.
Link: Το link δέχεται σαν όρισμα ένα url και μας επιστρέφει όλες τις σελίδες που έχουν έναν σύνδεσμο πρός το link αυτό.
Site: Το site είναι μια εντολή που απο μόνη της δέν έχει και μεγάλη βάση. Με όρισμα ένα url εμφανίζει όλα τα subdomains της.
Cache: Παίρνει ένα url σαν όρισμα και εμφανίζει την cached εκδοχή της ιστοσελίδας που είναι αποθηκευμένη στους σέρβερς της google.\
Phonebook: Εδώ έχουμε την δυνατότητα να ψάξουμε για τηλέφωνα, είτε ιδιωτικά είτε επαγγελματικά.
Stocks: Παρακολουθούμε μετοχές με αυτή την εντολή.
Define: Μας δίνει τον ορισμό μιας λέξης που ψάχνουμε. Σάν αγγλικό λεξικό δηλαδή.
Daterange,numrange: Παίρνει 2 ορίσματα είτε 2 ημερομηνίες στην Daterange ,είτε 2 αριθμούς στο numrange.Για τις ημερομηνίες εμφανίζει σελίδες που έχουν δημιουργηθεί ανάμεσα σε αυτές τις ημερομηνίες. Παρόμοια το numrange εμφανίζει αποτελέσματα που έχουν σχέση με τους αριθμούς ανάμεσα απο αυτούς που ζητήσαμε.
Info: Εμφάνιση της περιγραφής κάθε σελίδας. Παίρνει σαν όρισμα ένα url.
Related: Εμφάνιση παρόμοιων σελίδων με αυτή που του δώσαμε σάν όρισμα.


Πρίν τελειώσω καλό είναι να σημειώσουμε ότι δέν συνεργάζονται όλοι οι τελεστές σωστά με τους άλλους. Πολλές αναζητήσεις θα φέρουν λάθος αποτελέσματα. Οπότε χρειάζεται εξάσκηση για να μάθουμε να ψάχνουμε σωστά.
Για περισσότερα στο βιβλίο Google hacking for penetration testers και στο www.google.com/help/operators.html.
Περισσότερα ...

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

To cloud or not...

Τι είναι το cloud computing.Φανταστείτε ένα online λειτουργικό σύστημα που κρατάει τα δεδομένα σας και σας παρέχει τα ίδια προγράμματα με αυτά που δουλεύετε στο κανονικό σας pc. Τα δεδομένα μένουν εκεί αφου είναι αποθηκευμένα σε σέρβερ στο δίκτυο και όχι στον προσωπικό μας υπολογιστή. Αυτό σημαίνει οτι είναι πιο ασφαλή σε περίπτωση που ο δικός μας υπολογιστής πάθει κάποια βλάβη. Και δεύτερον και σημαντικότερον είναι οτι στο online αυτό λειτουργικό σύστημα μπορούμε να έχουμε πρόσβαση απο όποιον ηλεκτρονικό υπολογιστή θέλουμε σε όλο τον κόσμο.

Αυτό περίπου θα δούμε σήμερα στα πρώτα βήματα του. Έχουμε δεί διάφορες υπηρεσίες cloud απο πολλές εταιρίες. Είτε μιλάμε για απλό χώρο αποθήκευσης στο δίκτυο είτε για προγράμματα (google docs,office). Το θέμα του online λειτουργικού δέν είναι ακόμα πολύ γνωστό. Παρόλα αυτά βρήκα μια υπηρεσία που όχι μόνο το πραγματοποιεί αλλά το κάνει και δωρεάν. Εάν αυτά στα αυτία σας ακούγονται σάν μουσική το λειτουργικό λέγετε icloud και βρίσκετε εδώ.






Είναι ένα linux λειτουργικό ουσιαστικά αλλά δέν δυσκολεύει τον αρχάριο μιάς και έχει πολύ προσεγμένο σχεδιασμό. Βασικά ότι σημερινό λειτουργικό και να έχουμε δουλέψει το Gui θυμίζει κάτι απο όλα. Τα προγράμματα του καλύπτουν τα βασικά. Όπως θα δείτε υπάρχουν οι στάνταρ εφαρμογές(instant messaging,browser,media players...). Ο χώρος του εικονικού δίσκου είναι στα 3 giga. Κάτι που λογικά θα αλλάξει με τον καιρό. Επίσης το μενού είναι όλο στα ελληνικά όποτε δεν υπάρχει πρόβλημα. Τα άλλα θα τα δείτε μόνοι σας.

Το άν αρέσει η ιδέα του cloud computing στον καθένα μας ή για ποιόν λόγο χρειαζόμαστε ακριβός αυτή την υπηρεσία είναι ένα άλλο κεφάλαιο. Εγώ δέν είμαι αρνητικός αλλά ουτε και θετικός με την σημερινή της μορφή. Πάντος δοκιμάστε το αν θέλετε να δείτε κάτι διαφορετικό.


Περισσότερα ...
 

Copyright © panosdk Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger